I Hvarani uplovili u najveseliji dio godine

Božićno-novogodišnji program u gradu Hvaru započeo je sinoć promocijom knjige „Rječnik govora Veloga Grablja“ Kuzme Petrića u organizaciji udruge Pjover u Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar. Najveći dio programa i ove će se godine održavati na adventskim kućicama koje su zbog radova na u središtu grada (rekonstrukcija hotela Palace te sanacija i obnova Lođe i Sat-kule) postavljene na Rivi. Otvaranje kućica uz zagrebački bend Mačci planiran je za subotu, 8. prosinca, a uz gostujuće umjetnike, Grad Hvar je u suradnji s gradskim udrugama, društvima i ustanovama pripremio program koji će obilježiti prigodni koncerti, predstave i priredbe.

U petak, 7. prosinca promociju knjige „Hvarske teme“ Antonina Zaninovića održat će Muzej hvarske baštine, a prva dva dana sljedećeg tjedna obilježit će Dnevi otklopjenih vrotih forskega teotra. Naime, najstarije komunalno kazalište u Europi iz 1612. otvorit će svoja vrata građanima Hvara u završnoj fazi obnove. U ponedjeljak i utorak, u vremenu od 10 do 12 te od 17 do 19 sati Hvarani će uz stručno vodstvo moći posjetiti kazalište koje je zbog obnove godinama bilo zatvoreno za posjetitelje.

Osim na kućicama na Rivi, program će se do 5. siječnja održavati u galeriji Arsenal, u Arsenalu i u katedrali. Neće nedostajati ni zabavnih aktivnosti za djecu kao ni sportskih događanja. Uz 42. međunarodnu novogodišnju regatu za optimiste i lasere u organizaciji JK Zvir te 38. malonogometni novogodišnji turnir Udruge za mali nogomet Hvar koji tradicionalno završavaju na Staru godinu, tijekom prosinca održat će se prijateljski nogometni susreti te jedriličarski match race za amatere „Regatoj za škoje“ 23. prosinca uz radionice za djecu i odrasle. Osim koncerata gradskih glazbenih društava, DJ-programa, nastupa otočkih bendova te glazbenika iz Splita, Kaštela i Zagreba, ove godine će se na kućicama održati i Dan vinila uz puštanje glazbe s gramofonskih ploča te glazbeni kviz kao nastavak zanimljive zimske aktivnosti koja je pobudila zanimanje otočana prošle zime.

Dan prije Nove godine za sve generacije nastupit će mlada hrvatska zvijezda Mia Dimšić, a u Novu će Hvarane uvesti izvanredni riječki glazbenici Super Cover Band koji provjereno donose vrhunsku zabavu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime