HZJZ odlučio: Studenti medicine cijepit će se kao prioritetna skupina

HZJZ je odlučio kako su studenti medinicinskih fakulteta prioritetna skupina za cijepljenje.

HZJZ je odlučio kako su studenti medinicinskih fakulteta prioritetna skupina za cijepljenje. U obrazloženju ističu kako je riječ o studentima koji su u direktnom kontaktu s pacijentima od kojih su mnogi kronički bolesnici, a prioritet pri cijepljenju svakako će imati studenti viših/kliničkih godina studija, piše Srednja.hr.


– Iznimno nam je drago što vas možemo obavijestiti da je iz HZJZ-a stigla potvrda kojom će studenti medicine biti uvršteni na prioritetnu listu za cijepljenje protiv SARS-CoV-2 virusa, pohvalili su se iz Studentskog zbora Medicinskog fakulteta.

Naime, dekani svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj tražili su HZJZ da se studentima medicine cijepljenje omogući čim prije. Ravnatelj HZJZ-a doc. dr. sc. Krunoslav Capak pozitivno im je odgovorio, dodajući kako se radi o studentima koji su u direktnom kontaktu s pacijentima od kojih su mnogi kronički bolesnici.

– Smatramo opravdanim prioritetno cjepljenje studenata medicinskih fakulteta koji odrađuju vježbe u kliničkim bolničkim centrima, kliničkim bolnicama, domovima zdravlja, zaključio je Capak.

Iz Studentskog zbora Medicinskog fakuleta kažu kako uskoro očekuju dodatne informacije o datumu početka i načinu organizacije cijepljenja o čemu ćemo vas obavijestiti čim saznamo nešto novo. Naglašavaju kako će prioritet pri cijepljenju svakako imati studenti viših/kliničkih godina studija.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime