HVZ: Premijer Andrej Plenković pohvalio rad vatrogasaca

"Zahvaljujem svim hrvatskim vatrogascima na svemu što rade kako bi pomogli stanovništvu"


Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković informirao je u utorak premijera Plenkovića o angažmanu vatrogasaca na potresom pogođenom području, rekavši da su angažirani od prvog dana na spašavanju života i uklanjanju posljedica potresa i odradili gotovo 4000 intervencija.


Premijer Andrej Plenković je ranije danas u pratnji visokih dužnosnika obišao područja Banovine pogođena potresom, a o angažmanu vatrogasaca izvijestio ga je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, priopćeno je večeras iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Plenković je izrazio zadovoljstvo dobrom organizacijom i brojem vatrogasnih snaga angažiranih nakon potresa. “Zahvaljujem svim hrvatskim vatrogascima na svemu što rade kako bi pomogli stanovništvu”, rekao je predsjednik Vlade, koji je kratko razgovarao s vatrogascima i zapovjednicima na terenu, navode iz HVZ-a.

Vatrogasni dužnosnici obišli potresom pogođeno područje

Vatrogasce koji su angažirani u Sisku, Petrinji i Glini obišao je danas i predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader u pratnji članova Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice, Dina Kozlevca, Željka Šoše i Stjepana Simovića,

O aktivnostima vatrogasaca u Sisku izaslanstvo HVZ-a su izvijestili zapovjednik Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Sisak Miroslav Golub.
Nema objekta u Sisku koji nije stradao. Sada nam je glavni prioritet skidanje dimnjaka i zidova koji ugrožavaju živote građana. Sanacija će sigurno trajati jako dugo,  rekao je zapovjednik Golub.

Predstavnicima HVZ-a pokazao je prostore JVP Sisak, koji su jako stradali  u potresu.U Petrinji je izvješće o radu u ovoj zoni podnio zapovjednik Dario Gauš. Dužnosnici HVZ-a su upoznati s radom Zapovjedništva te s načinom rada na terenu kroz podjelu područja na sektore. Izaslanstvo HVZ-a je obišlo i JVP Petrinja, gdje ih je o radu postrojbe u ovim iznimno teškim uvjetima izvijestio zapovjednik Zvonimir Ljubičić.

Rad u zoni Glina je predstavio zapovjednik Miroslav Rade, koji je pokazao kako vatrogascima pomažu moderni informatički sustavi. Izvijestio je i o intervencijama koje su u tijeku te o suradnji s tvrtkama koje pomažu vatrogascima s teškom građevinskom tehnikom, navodi se u priopćenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime