Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika nije mogla na bolji način započeti svoje četverodnevne pripreme u Splitu. Oni su u sportskoj dvorani Komercijalno-trgovačke škole odigrali revijalnu humanitarnu utakmicu protiv dva malonogometna prvoligaša: FC Split i AFC Universitas.

Utakmica je dio programa humanitarne akcije “Za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika” kojoj je cilj prikupljanje sredstava za kupnju sportske opreme našoj reprezentaciji beskućnika koja sredinom studenog nastupa na Svjetskom prvenstvu beskućnika u Meksiku.

Prvu utakmicu odigrali su splitski prvoligaši, ali uz nešto drukčije uvjete od onih na koje su navikli. Organizatori su nogometaše odlučili “vratiti korijenima” igrom na male branke. Brzo su se nogometaši prilagodili i odigrali čitavu utakmicu s osmijehom na licu, baš ono čemu su se organizatori i nadali.

Nakon međusobnog dvoboja, svaki od klubova odmjerio je snage s Hrvatskom reprezentacijom beskućnika. Ne treba ni naglašavati kakav je to bio trening našim reprezentativcima samo dva tjedna prije odlaska u Meksiko. Odlična atmosfera vladala je na klupi, ali i na tribinama gdje su okupljeni pljeskom nagradili svaki dobar potez i pogodak bilo koje od momčadi.

Organizatori su se po završetku utakmice posebno zahvalili ravnatelju Komercijalno-trgovačke škole gospodinu Velimiru Ćurčiji na ustupanju dvorane te klubovima FC Split i AFC Universitas koji već sutra imaju prvoligaške nastupe protiv Novog Vremena i Squarea.

Nastavak humanitarne akcije očekuje nas u utorak 30.10. kada u Amfiteatru Doma mladih (MKC Split) s početkom od 20 sati nastupaju splitski stand-up komičari. U subotu 3.11. u Judinom Drvu čeka nas Disco večer uz DJ Mira, a u Klubu Zona u utorak 6.11. održava se aukcija fotografija dalmatinskih fotografa, početak je predviđen za 19 sati.

Više informacija pronađite na Facebook stranici humanitarne akcije.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime