U Hrvatskoj vojsci izbio je novi skandal. Trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, doznaje Dnevnik Nove TV.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretragom njihovih domova pronašla i veću količinu vojnog streljiva.

– Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak, – kazao je brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

“Ovo je izolirani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo poduzimati mjere da spriječimo takve slučajeve”, dodao je Mikić za Novu tv.

Trojica pilota su bili iskusni instruktori letenja. Prošli su kontrolu, a švercera vjerojatno nitko nije pitao za dokumente. Švercera oružjem su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu svojih planiranih vojnih zadaća.  Uz to, švercera su prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter ušao u odori vojnog pilota.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime