Hrvatski studenti volonteri odnijeli 4 nagrade iz Španjolske

Na Godišnjoj generalnoj skupštini (AGM), najvećoj studentskoj konferenciji u Europi je bila i delegacija ESN Hrvatska

Kaže se kako je studentsko doba uvijek najljepše, ali iskorištavamo li ga dovoljno? Radimo li na sebi kako bi otkrili svoje interese te se razvili u poslovnog čovjeka te uputili spremni na tržište rada? Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazuje upravo to, dokazuje kako vrijedni, marljivi i motivirani članovi iz malene države na Jadranu mogu postići mnogo u Europskim okvirima.


Kao prava slika Erasmus generacije, Godišnja generalna skupština (AGM) je najveća studentska konferencija u Europi ima fokus na mobilnost mladih. Tisuću studenata koji predstavljaju više od 500 podružnica i sveučilišta iz 40 zemalja okupilo se od 15. do 18 ožujka u Španjolskoj među kojima je bila i delegacija ESN Hrvatska koju je predstavljalo 16 delegata iz 6 podružnica u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku i Dubrovniku.

Odlučivalo se o novom internacionalnom odboru, redizajnu logotipa, financijskom planu, dok su partneri ESN-a poput Ryanaira, Dr. Walter, Hostelling International i Uniplaces održali prezentacije o zajedničkoj suradnji. Ali, dio programa gdje svaka zemlja ima priliku da zasja je gala večer tokom koje su se dodjeljivali STARawards tj. nagrade najzaslužnijima u mreži u različitim kategorijama gdje je ESN Hrvatska osvojila čak 4 nagrade!

  • 1. mjesto inclusionSTAR (najbolja društveno uključivu aktivnost) – ESN Rijeka (Human Library)
  • 1. Mjesto SeCoSTAR (najbolja suradnja sa drugom podružnicom) – ESN Zagreb i ESN Split
  • 3. Mjesto careerSTAR (aktivnosti koje potiču, educiraju i pripremaju mlade za tržište rada) – ESN Zagreb i ESN Split (Employ Your Skills)
  • 3. mjesto educationSTAR (prepoznavanje te priznavanje volonterstva) – ESN Hrvatska

Što zaključiti iz ta četiri dana konferencije? Hrvatski volonteri i studenti imaju potencijala za velike stvari te mogu parirati studentima iz puno većih država. Volontiranje svakako nije lako, ali trud se dugoročno svakako isplati. Bivši volonter ESN-a Hrvatska su spremno i samopouzdano krenuli na tržište rada gdje i dan danas čine velike stvari, a sve to je počelo sa samo jednom idejom – Studenti pomažu studentima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0