Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem Veleposlanstva RH u Rimu zaprimilo potvrdu da se na talijanskom kruzeru Costa Smeralda, tvrtke Costa Crociere, nalazi i pet hrvatskih državljana.

Ministarstvo je putem Veleposlanstva RH u Rimu u kontaktu s tvrtkom Costa Crociere te će o daljnjim detaljima pravovremeno obavještavati.

Riječ je o brodu Costa Smeralda koji je zaustavljen u talijanskoj luci Civitavecchia. Dvoje putnika ima simptome tog oboljenja. Riječ je o jednom paru iz Kine, a trenutno se rade testiranja kako bi se utvrdilo jesu li se zarazili sojem smrtonosnog virusa koji je krenuo iz grada Wuhana.

Kako javlja AFP, obavljeni su prvi testovi koji su pokazali kako par nije zaražen koronavirusom.

Iz rimske bolnice za zarazne bolesti Spallanzani su ranije rekli da “tehničari te bolnice kažu da za konačan rezultat treba pričekati 48 sati”.

Indexu je iz jedne od turističkih agencija koje organiziraju putovanje brodom Costa Smeralda potvrđeno da je na brodu najmanje dvoje Hrvata, a kako su doznali, riječ je o paru – ženi i muškarcu. Naknadno je objavljeno da se na kruzeru nalazi još troje Hrvata.

Uz njih, na kruzeru je još dvoje Slovenaca koji su svoje putovanje bukirali preko iste agencije.

– S njima smo u kontaktu, rekli su kako je zasad sve u redu, da nema panike. Oni sad čekaju rezultate tog testa za koronavirus koji bi, prema informacijama kojima raspolažemo, trebali stići danas popodne oko 17 sati – rekao je  direktor agencije Mladen Barukčić.

Potvrdio je da je brod zadržan jutros nakon što je oko 9 sati, kako je i planirano, stigao u luku Civitavecchia. Tamo se trebalo ukrcati još dvoje Hrvata i još nekoliko ljudi iz Hrvatske i Slovenije koji su putovanje bukirali preko drugih agencija.

– Oni su sada preusmjereni u hotel i tamo čekaju rezultate testa. Ovisno o tim rezultatima će biti ili ukrcani na brod ili ćemo ih zbrinuti na drugi način – rekao je Barukčić za Index.

Dodao je da je, prema informacijama kojima raspolaže, Hrvatima koji su na brodu sve na raspolaganju, a više o daljnjem razvoju događaja znat će se kada stignu rezultati testiranja na smrtonosni virus.

POVEZANI SADRŽAJ:

DRAMA U ITALIJI Kruzer u karanteni, sumnja se da dvoje Kineza ima koronavirus

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime