HRVATSKA VEČERAS NA RUJEVICI IDE NA POBJEDU Slovaci će biti oprezni, Vatreni trebaju igrati svoju igru

Postoje naznake da će Hrvatska krenuti u laganijem tempu, da neće odmah napasti. Iako je Hrvatskoj dovoljan i remi, jasno je da ne treba igrati na neriješeno


Hrvatska danas u 20:45 sati igra protiv Slovačke na Rujevici. Postavu za odlučujuću kvalifikacijsku utakmici za odlazak na Euro 2020. čini čak sedam igrača koji nisu bili dio udarne momčadi u završnici Svjetskog prvenstva u Rusiji.


Prema neslužbenim informacijama izbornik Dalić je na jučerašnjem popodnevnom sastanku pročitao sljedeći sastav: Livaković – Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Barišić – Modrić, Brozović – Perišić, Vlašić, Rebić – Petković.

Hrvatskoj je u ovoj utakmici dovoljan i remi, ali jasno je da će ona loviti pobjedu. Vatreni trebaju igrati svoju igru, napadati i ići na pobjedu, no trebaju i zadržati hladnu glavu, moraju pametno ući u utakmicu i diktirati tempo igre koji njima odgovara.

– Rekao sam igračima da igraju opušteno, pritisak ih ne smije poremetiti. Moramo se postaviti kao favoriti, uživati u utakmici i osigurati plasman na Europsko prvenstvo. Očekujem maksimalan angažman, bez obzira na vrijeme i situaciju”, objasnio je izbornik Zlatko Dalić.

Rujanski susret Slovačke i Hrvatske u Trnavi ostao je svim hrvatskim navijačima u vrlo lijepom sjećanju, s obzirom da su Vatreni pružili jednu od svojih najboljih predstava te uvjerljivo pobijedili rezultatom 4:0. Međutim, u hrvatskom taboru pozivaju na oprez, svjesni da se ne živi od stare slave.

– Svaka je utakmica priča za sebe. Možemo izvući mnogo pozitivnih stvari iz te utakmice, gledali smo je u pripremi ovog susreta. Mi ne znamo igrati na rezultat i braniti se, mi se želimo nadigravati, napadačkim pristupom. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata, – naglasio je kapetan Luka Modrić.Neće ni Slovaci bezglavo srljati iako njima treba pobjeda. Može se očekivati da će Slovaci biti puno agresivniji u smislu duel-igre nego što su bili u prvoj utakmici. Kapetan slovačke vrste Marek Hamšik rekao je da su u Trnavi igrali preotvoreno i premekano. Iz toga se može zaključiti da će Slovaci ovaj put biti puno oprezniji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime