Podijelite

Hrvatska demokršćanska stranka, podružnica Splitsko-dalmatinske županije, poslala je priopćenje za javnost vezano uz stanje u vrtićima Imotske krajine.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijeloti i autentično:

“Da lokalna politika može imati negativan utjecaj na poslovanje vrtića pokazuje nam primjer vrtića u Imotskom, čiji su vlasnici Grad Imotski i Općina Proložac. Vrtić djeluje na tri lokacije, a ukupno je u pedagoškoj godini 2018/19 upisao 69 polaznika od 158 valjanih pristiglih zahtjeva ili u postocima 43% zahtjeva. Najgora je slika u Matičnom odjeljenu u gradu Imotskom gdje je prošlo 37 od sto podnesenih zahtjeva. Dvije jasličke skupine, djeca do tri godine, navedenog vrtića, upisale su ukupno 21 dijete, a to su jedine jaslice na prostoru Imotske krajine koja broji 20 tisuća stanovnika.

Ovi su podaci, nažalost, poražavajući, a rezultat su isključivo nestručnog vodstva vrtića. Više od dvadeset godina u vrtiću se gotovo ništa nije radilo na proširenju smještajnih kapaciteta unatoč činjenici da je već dulje vrijeme lagano moguće doći do državnih ili europskih novaca u tu svrhu raspoloživih.

Međutim, zapošljavnje je ono o čemu se itekako vodilo računa pa u ovoj ustanovi danas radi ravno 44 djelatnika, koji skrbe o odrastanju i odgoju već spomenutih 69 polaznika vrtića. Dakle, otprilike dva djelatnika na troje djece. Kako je ovdje riječ o izrazito emigracionom području mladih postavlja se opravdano pitanja što bilo sa stotinama djece da su njihovi roditelji ostali živjeti tamo?!” – stoji u prioćenju HDS-a.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime