Virgil van Dijk, kapetan nizozemske reprezentacije i suigrač našeg Dejana Lovrena u Liverpoolu, Hrvatskoj je osigurao status nositelja u nadolazećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. I to na kakav način, piše Večernji list.

Nizozemska je u srazu s Njemačkom u zadnjem kolu Lige nacija uspjela izvući remi (2:2). Hrvatskoj je odgovaralo sve osim pobjede Elfa. A ona je bila izvjesna do same završnice susreta jer su Nijemci nakon 20 minuta imali prednost od dva pogotka (Werner 9. i Sane 20.).

Nizozemci su nagovijestili povratak u 85. minuti kada je zabio Promes, a spomenuti Van Dijk konačan omjer postavio je u 91. minuti. Ovim remijem Nizozemska je preskočila Francusku, tako da svjetski prvaci neće igrati završnicu Lige nacija. Nizozemska je osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, kao i druga Francuska, ali je bila bolja u međusobnim susretima, dok je Njemačka ostala posljednja s dva boda te će u sljedećoj Ligi nacija igrati u Ligi B kao i Hrvatska. Ranije su završni turnir osigurali Portugal, Engleska i Švicarska. Ždrijeb za EP održat će se 2. prosinca u Dublinu.

U kvalifikacijama će sudjelovati 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u deset skupina. Plasman na Euro izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, piše Večernji list.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime