Evakuirani hrvatski građani bit će u karanteni 14 blizu Marseillea. Smješteni su u vojnoj bazi s francuskim državljanima, svatko ima svoju sobu, smiju u park, ali ne i izvan ograde.

– Sretno smo stigli u karantenu u Francuskoj i svi smo dobro – kaže Margita Pauzin, jedna od četvero Hrvata koji su u nedjelju poslijepodne posebnim francuskim zrakoplovom evakuirani iz Wuhana.

U Wuhanu su bili još jedna studentica te jedan bračni par. U Francusku su stigli s još 250 putnika iz 15 zemalja, a zahvaljujući suradnji hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova s francuskim, odlučeno je da će biti prebačeni u karantenu s francuskim državljanima. Ubrzo su ih prevezli do vojne baze u okolici Marseillea, gdje će provesti 14 dana u karanteni.

Za sada i dalje ni u jednog od putnika nema sumnjivih simptoma i naznaka da bi mogli biti zaraženi.

– Smješteni smo u vojnoj bazi, s više malih zgrada. Svatko ima svoju sobu, pa možemo izbjegavati međusobne kontakte, radi što manje mogućnosti za zarazu. Imamo i mali park kojim možemo prošetati. Unutar kompleksa hodamo posve slobodno, jedino ne smijemo izaći izvan ograde – rekla je Margita u kratkoj videosnimci kojom se javila za 24sata iz karantene.

– Svi ovdje jako paze na nas i zdravo se hranimo. Pod kontrolom liječnika bit ćemo 24 sata na dan, a cijelo vrijeme dva puta na dan mjerimo temperaturu i stalno prolazimo preglede – od vađenja krvi pa do pregleda nosa, grla… Tako da ćemo, kad na kraju karantene stignemo kući, moći biti potpuno sigurni da nismo zaraženi nikakvim virusom – kaže Margita, koja je u svoje te u ime ostalih troje naših građana u karanteni zahvalila svima koji su pomogli da se evakuiraju iz Kine, i to baš iz Wuhana, grada u kojem je zaraza izbila i odakle se proširila.– Presretni smo i jako zahvalni. Nas četvero smo dobro, nitko nema povišenu temperaturu, posve smo zdravi i sve je u redu. Dolazimo u Hrvatsku tek kad budemo potpuno sigurni da je sve u redu – zaključila je Margita u videoporuci.

Videoporuku možete pogledati ovdje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime