Hrvati s Novog Zelanda prikupljaju pomoć za Petrinju, Glinu i Sisak

Prema podacima Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Novog Zelanda u toj državi živi više od 100.000 Hrvata i njihovih potomaka


Potres koji je pogodio područja Petrinje, Gline i Siska bio je vijest u svim novozelandskim medijima, nakon čega je hrvatska zajednica iskazala solidarnost s domovinom i počela prikupljati novčane priloge za obnovu.


Croatian Cultural Society iz Aucklanda otvorio je račun za pomoć na kojeg Hrvati s Novog Zelanda uplaćuju novčane priloge za obitelji s područja Petrinje, Gline i Siska kojima su stradale kuće i gospodarski objekti.

Hrvatska katolička misija iz Aucklanda izravno je uplatila 5000 dolara jednoj obitelji iz sela Sibić, a kulturno društvo, novozelandski Croatian Cultural Society je već sakupio novac koji će putem svojih članova u Hrvatskoj proslijediti na potresom pogođena područja.

Goran Katich, predsjednik Croatian Cultural Society of NZ izjavio je kako je u planu da se tijekom cijele godine prikuplja pomoć kroz organizaciju koncerta i humanitarnih akcija gdje će se donacijama pomagati razrušene gradove i sela u Hrvatskoj.

Prema podacima Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Novog Zelanda u toj državi živi više od 100.000 Hrvata i njihovih potomaka. Od toga, njih nešto više od 2500 ima hrvatsko državljanstvo, no mali je broj onih koji govore hrvatski jezik.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime