Podijelite

Fotoklub Split u suradnji s udrugom AMCA i veleposlanstvom Republike Hrvatske u Francuskoj, a pod pokroviteljstvom Grada Splita i Ministarstva kulture RH ove godine organizira veliku retrospektivnu izložbu “100 godina Fotokluba Split” u Vijećnici 6. arondismana u Parizu, 78 Rue Bonaparte Paris 6e. Otvorenje izložbe je bilo prekjučer, a izložba će biti otvorena do 23. srpnja.

Predstavnici Fotokluba Split u Francusku su stigli s hrvatskim zastavama i navijačkim rekvizitima, a ugodno su se iznenadili reakcijom Francuza kada su ih vidjeli.

– Mnogi su se poželjeli fotografirati s nama. Hrvatska je opći hit zahvaljujući uspjehu Vatrenih. Prilaze nam razne nacije; od Japana, preko Izraela do Kostarike.

S nama su se čak poželjeli fotografirati francuski policajci – otkrio nam je legendarni splitski fotograf i bivši predsjednik Fotokluba Split, Feđa Klarić, koji se također s našima nalazi u Parizu.

Hrvatska i Francuska do sada su se susrele pet puta, a Fracuska je bila uspješnija 3 puta, Hrvatska 2 puta. Hrvatska još pamti pobjedu Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva. Zanimljivo, u posljednja tri finala svjetskih prvenstava igrali su se produžeci, a samo u se 2 puta igrali jedanaesterci i to 1994. i 2006. Francuska igra svoje treće finale, a Hratska prvo.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime