– Majci svojoj sam pjevao kao dijete često pjesme koje sam čuo u vrtiću, u školi, na televiziji ili radiju.. Tek nekoliko godina kasnije sam skupio hrabrost i otpjevao nešto na jednoj svadbi. Bio je poseban osjećaj. Tako kreće glazbena priča Mije Matića iz Švicarske koji pjeva, interpretira i piše pjesme, glazbu, producira …

– Baš na svadbenoj svečanosti sam dobio puno ohrabrujuće riječi koje su me motivirale za raditi još više na sebi. Tako su prolazile godine, sve dok sam u jednom disko klubu pobijedio u natječaju za pjevača.Tu sam upoznao svog današnjeg aranžera i prijatelja Dalibora, s kojim sam cijeli album snimio. Volio bi i napomenuti i svoju sestru Martinu, s kojom često pjevam i u duetu i s kojom sam snimio duet “Božič je za sve ljude” . Također je snimila pjesmu “Najljepši dani” koja je po hrvatskim svečanostima jako popularna – priča Mijo.

Ima želju nastupiti na nekom od hrvatskih dalmatinskih festivala zabavne glazbe, snimio je i pjesmu te je čuva u ladici jer je posebnog dalmatinskog štiha.

Inače, Mijo Matić je rođen u Švicarskoj, u gradu Bernu, gdje danas živi i radi, a porijeklom je iz Hercegovine. Završio je školu građevine. Godinama je se bavio raznim sportovima, pretežno atletikom, no ljubav prema glazbi i pjevanju je prevladala. Osobito ga privlači popularna, klasična i duhovna glazba, te ih izvodi na različitim jezicima, sam i u suradnji sa sestrom Martinom ali i drugim brojnim izvođačima. Nastupao je na raznim manifestacijama i festivalima u domovini i inozemstvu, gdje je bio vrlo uspješan te je stekao bogato iskustvo. Nedavno i ispred jednog Doma za starije i nemoćne u Bernu. Pjevajući godinama pjesme drugih autora, potaklo ga je da i sam piše i snima vlastite pjesme.

Pjesma “Ne zaboravi” mi je najemotivnija pjesma na albumu. Napisao sam je svojoj ženi iz dubine srca i to je poruka koju sam htio zabilježit u jednoj pjesmu ističe nam talentirani Mijo.

Mnogi su se naviknuli, vjerujemo uskoro kako će i hrvatska javnost, na njegove ljubavne pjesme, a Matić nas je ovoga puta ugodno iznenadio pjesmom “Da te ljubim zauvijek“, odnosno obradom pjesme “Perfect” vrlo poznatoga i slušanoga britanskoga pjevača Eda Sheerana. U videu poslušajte “Perfect” na hrvatskome jeziku.

Podsjećamo, Ed Sherran se može se pohvaliti velikim uspjehom njegova albuma “Divide” na kojemu se nalazi i spomenuta pjesma. Naime, album “Divide” bio je broj 1 na ljestvici u cijelome svijetu, a 2017. godine Hrvatska diskografska udruga nagradila ga je za najprodavaniji album prošle godine.

Vjerujemo da će i Matićeva obrada pjesme vrlo brzo naći svoje mjesto kod publike u Hrvatskoj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime