Petak je donio vrlo vjetrovito vrijeme na Jadranu. Najvjetrovitije je bilo u podvelebitskom kanalu gdje su u ranim večernjim satima izmjereni udari oko 180 km/h.

U Dalmaciji najjača bura puše na Maslenici s udarima od 166 km/h, međutim Crometeo lovci na oluje u petak navečer su s mjernim instrumentima izašli u Gornje Sitno gdje su oko 22 sata izmjerili udar bure od 174 km/h.

Radi se o vrijednostima koje su u rangu najjače brzine vjetra ikad izmjerene u gradu Splitu (mjerna stanica Marjan), međutim ova lokacija je poznata po tome da bura puše mnogo jače nego u samom gradu.

Dobra vijest je da će bura tijekom subote zamjetno oslabiti.

HAK upozorava: Za kamione i tegljače nema slobodnog cestovnog pravca u smjeru Dalmacije i obrnuto

Zbog olujnih udara vjetra i zimskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca u smjeru Dalmacije i obrnuto.
Zbog popunjenih odmorišta, iz HAK-a mole vozače kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama da do daljnjega ne kreću na put prema Dalmaciji, i obrnuto iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti.

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca, Karina i Benkovca (DC50, DC27), a za dostavna vozila i autobuse državnim cestama preko Gračaca, Knina, Kistanja (DC50, DC1 i DC59), i čvora Pirovac (A1)) , i obrnuto
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)
  • Paški most

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) i brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime