Podjelite

Na Općinskom sudu u Šibeniku Tomislav Horvatinčić danas je oslobođen na suđenju za pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro. Nedugo nakon presude Horvatinčić se obratio medijima ispred suda, piše N1.

– Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće. Još jednom izražavam sućut i žaljenje i da pokušamo na bilo koji način ublažiti ovu tešku tragediju. Rekao sam, bez obzira na ishod ove nesreće, već sada moji odvjetnici i sam pokušat ćemo dovesti za stol obitelj poginulih i da pokušamo ublažiti ovu nesreću, koliko se to da uopće ublažiti. – kazao je Horvatinčić koji nije htio dugo odgovarati na pitanja već je poručio:

– Vrijeme je za ozbiljna pitanja pa bih vas molio da se obratite mojim odvjetnicima.

Podsjetimo, sutkinja je danas u obrazloženju presude, među ostalim, navela:

– Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka – nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je. – kazala je sutkinja Maja Šupe.

– Optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja. – zaključila je.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite