Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat gostovao je u RTL-u Danas. S obzirom da je ministru boravak u Varaždinu, gdje se obilježava Dan Varaždinske županije, prvi javni događaj na kojem se pojavio nakon samoizolacije, on je na početku opisao kako mu je bilo zatvorenom.

– Ti dani su bili ispunjeni intenzivnim radom na Zakonu koji je u ovom trenutku najbitniji prioritet ove Vlade. Želimo oformiti sustav pomoću kojeg ćemo što prije startati s obnovom grada Zagreba”, rekao je ministar Horvat za RTL Danas.

Na pitanje kako je biti u samoizolaciji, rekao je: “Mi koji nismo naviknuti biti zatvoreni u četiri zida, podnijeli smo to relativno teško. Zašto teško? Nemate kontakt s javnosti osim telekomunikacijskim putem. Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje. Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilu jer je jedan dio saborske rasprave proveden i mimo mene”, kazao je i dodao da bi ta rasprava o Zakonu o obnovi izgledala drugačije da je on mogao braniti zakon.

“Sve će doći na svoje mjesto, idu amandmani, ide ponovna rasprava i sigurno će biti dobar zakon”, rekao je.

Vlada će prihvatiti 30-ak amandmana na Zakon o obnovi Zagreba

Govoreći o zakonu kazao je da je na njega podneseno 183 amandmana.

“Od toga neki su i duplani u smislu sličnih tematskih dijelova koje obrađuju. Na sutrašnju sjednicu Vlade ćemo otići s prijedlogom prihvaćanja 30-ak. To je široka lepeza i pojedinačnih i amandmana klubova koje smo spremni prihvatiti”, kazao je Horvat.

“O Zakonu će se glasovati u petak. 30 dana nakon izglasavanja zakona morat ćemo oformiti Fond i donijeti prvi set programa mjera i to će biti prilika da točno definiramo kada građani mogu početi podnositi zahtjeve”, zaključio je.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime