Osumnjičeni je kao djelatnik šumarije motornom pilom rušio stablo drveta hrasta, a da se prethodno nije uvjerio gdje se nalazi 23-godišnjak, također sjekač u istoj šumariji. Stablo mu je palo na glavu i na mjestu usmrtilo.

Dvojica djelatnika šumarije s područja Jasenovca pokušala su krivnju za smrt kolege sjekača prebaciti na pokojnika, iako je jedan od njih 1. listopada nepažljivo rušio stablo koje je usmrtilo 23-godišnjaka. No, istraga ih je razotkrila, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku.

Naime, odvjetništvo je zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv prvoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, te protiv drugoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Naime, postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 37-godišnjak 1. listopada 2020. u državnoj šumi u mjestu Mlaka, gospodarskom odjelu kojim upravlja trgovačko društvo, kao djelatnik šumarije na radnom mjestu sjekača, olako smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, motornom pilom rušio stablo drveta hrasta, a da se prethodno nije uvjerio gdje se nalazi 23-godišnjak, također sjekač u istoj šumariji. Pri tome je stablo hrasta padom na tlo udarilo oštećenika u predjelu glave i prsnog koša te ga na mjestu usmrtilo.

Osnovano se sumnja da je tada drugoosumnjičeni 33-godišnjak, sjekač iste šumarije koji se s njima nalazio u šumi, u dogovoru s prvoosumnjičenikom i kako bi mu pomogao u otklanjanju kaznenopravne odgovornosti, policijskim službenicima koji su izišli na mjesto događaja neistinito naveo da je oštećenik sam sjekao stablo koje je palo na njega.

Po primitku kaznene prijave, osumnjičenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega su pušteni na slobodu, javlja portal 24 sata.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime