Nacionalni stožer civilne zaštite danas će se, nakon što se neko vrijeme nisu obraćali javnosti, održati tiskovnu konferenciju. Razlog tome su brojke koje su posljednjih dana – rekordne. Naime, u četvrtak smo oborili crni rekord, broj novooboljelih iznosio je 542.
Posljednjih dana i glavni grad Hrvatske obara rekorde. Od četvrtka do nedjelje brojke su sa 126 slučajeva stigle na 201. Podsjetimo, u četvrtak je Zagreb imao 126 novih slučajeva, u petak 161, u subotu 199, da bi ta brojka u nedjelju dosegla 201. Najnoviji podaci, oni od jutros pokazuju pad. Naime, u posljednja 24 sata Zagreb bilježi 116 novih slučajeva, ali i manje testiranja.

Usporedbe radi, Splitsko-dalmatinska županija, u odnosu na Zagreb, dobro se drži posljednjih dana. U nedjelju kada je Zagreb zabilježio 201 novi slučaj, Splitsko-dalmatinska županija imala ih je tek 27.

Maske i na otvorenome?

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar već je najavio da će od Stožera tražiti uvođenje strožih mjera koje bi uključivale obvezu nošenja maski u zatvorenim prostorima, ali i maske na otvorenim prostorima gdje nije moguće održavanje distance.

Stožer bi danas mogao objaviti nove, još strože mjere, no one se ne moraju odnositi na cijelu zemlju, već na one dijelove Hrvatske koji su jače pogođeni zarazom. Iako u cijeloj zemlji kafići i klubovi zatvaraju svoja vrata u ponoć, čini se kako to mladima ne smeta. Tako se mladi Zagrepčani željni zabave, nakon ponoći jednostavno presele pred HNK Zagreb. I naravno da nisu na distanci, niti imaju maske.

Beroš o mladima u Dalmaciji

Baš nas zanima hoće li Stožer danas na tiskovnoj konferenciji osuditi takvo ponašanje. Prisjetimo se samo kako je u travnju ministar Beroš dobio informacije da se mladi u Dalmaciji i dalje okupljaju po kafićima i druže.

“To nije prihvatljivo ponašanje. Na taj način ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi i pričekamo da ova epidemija završi, bit će vremena za druženje i opuštanje. Dotad moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni”, kazao je tada Beroš.

Zanimljivo je da su svi osuđivali takvo ponašanje iako nije bilo pravog dokaza da se takve stvari zapravo događaju- sve je ostalo na “rekla-kazala”. Ovih dana pak, šire se snimke zabava pred zagrebačkim HNK, pa nas zanima hoće li i takvo ponašanje naići na osudu ili je ona rezervirana samo za “neodgovorne Dalmatince”?!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime