HOĆE LI PONOVITI USPJEH IZ PORTUGALA: Hrvatski rukometaši traže zlato u Egiptu

Hoće li se opet okruniti zlatom?


Zlatna medalja sa svjetskog prvenstva zasjala je na našim rukometašima u Portugalu sad već daleke 2003. godine. Prije toga i do danas još tri srebra i jedna bronca. Dva zlata imamo i s Olimpijskih igara, dok niti jednom zlato nismo uzeli na Europskom prvenstvu. Zašto između ostalog pričamo o zlatu ? Pa kakva bi to Hrvatska rukometna reprezentacija bila kada ne bi ciljala na najviše mjesto na tronu? I nikako ne bi rekli da je bilo koje drugo odličje neuspjeh! Ali zlato je zlato, k tome još iz Egipta.


Rukometna reprezentacija dva je puta velika natjecanja igrala u Hrvatskoj. Svjetsko prvenstvo 2009. kada smo uzeli srebro i Europsko prvenstvo 2018. kada smo bili peti. Svi nastupi rukometaša odlično su praćeni, ponajprije zahvaljujući dobrim nastupima i onome što brzi, dinamični i žestoki sport kao što je rukomet pruža. Kada malo bolje pogledamo u reprezentacije koje zastupaju svoje zemlje jasno je da najbolje od najboljeg dolazi isključivo iz Europe. Jednom se u završnicu svjetskog prvenstva provukao Katar, ali u toj ekipi igrali su mnogi “plaćenici”.

Ove godine će Svjetsko prvenstvo biti drugačije od dosadašnjih. Ipak neće biti publike na tribinama iako je bio prijedlog pustiti u dvoranu 20% kapaciteta gledališta. Jučer su organizatori, Svjetska rukometna federacija, egipatski ministar za sport i premijer tako odlučili. Bilo bi neozbiljno dok virus Covid 19 nije još stavljen pod kontrolu gomilate ljude na jednom mjestu. Pritisak reprezentacija koje nastupaju je dakle urodio plodom.

Igrat će se u Alexandriji i Kairu, u 4 dvorane, prvi put u povijesti nastupaju 32 reprezentacije a Hrvatska u prvom dijelu natjecanja u grupi C igra protiv Angole, Katara i Japana. Prva nam je utakmica 15. siječnja u 18 sati protiv Japana. Izbornik Lino Červar odigrao je samo jednu pripremnu utakmicu, onu protiv Španjolske (pobjeda) dok na drugu u Madrid naši zbog oluje svih oluja nisu ni otputovali. Jedna izmjena u odnosu na prvu prozivku, Luka Vekić ide u pričuve, treće lijevo krilo bit će Lovro Mihić. Stepančić i Karačić su ozlijeđeni što predstavlja malo i problem ali što se sad tu može…?

Svakako, rukometaši će na put krenuti sutra kako bi odigrali dobar turnir, te se iz Egipta preko Doline kraljeva vratili sa zlatom! Posljednja najsjajnija medalja već je punoljetna, uhvatila je paučina. Zato, samo jako Hrvatska! I sretno!

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime