Nakon nekoliko tjedana dobre epidemiološke situacije, zadnjih par dana raste broj novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji. I tu problem zadaje noćni život i zabave u klubovima.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite 19 je novozaraženih. Neslavan je ovo rekord – najveći broj novozaraženih u 24 sata dosad u Šibensko-kninskoj županiji.

O tom porastu je u Dnevniku HTV-a govorio načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Nikola Blažević.

Rekao je da je najviše je zaraženih iz klubova i na svadbenim svečanostima na području županije. Trenutačno je gotovo 290 ljudi u samoizolaciji, a epidemiološki izvidi su u tijeku. Pohvalio je epidemiologe i rekao da su gotovo svi kontakti evidentirani te se provodi se zdravstveni nadzor.

– Nadležne službe, službe civilne zaštite, policija, sanitarna inspekcija, sve druge službe provode svakodnevne nadzore, i dosadašnji nadzori pokazali su poštivanje provođenja epidemioloških mjera. Očito je da je su se problemi događali iza ponoći, rekao je. Vjeruje da će mjera ograničenja rada noćnih klubova u trajanju od 10 dana donijeti rezultate te da će gospodarstvenici, turistički djelatnici i ugostitelji nakon toga moći raditi duže. Nadamo se da ćemo imati povoljniju epidemiološku sliku koja će davati više optimizma – rekao je.

Najpoznatija mjesta za organiziranje velikih svadbenih svečanosti su u bližoj okolici Šibenika. No županijsko središte noćnog života su Vodice. S nekoliko noćnih klubova i velikim brojem kafića koji su, prije novih mjera Nacionalnog stožera, radili do ranih jutarnjih sati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime