Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zgroženo je divljačkim uvredama koje je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum jučer uputio reporterki emisije “Provjereno” Nove TV Emi Branica te kolegici daje punu podršku.

HND također poziva nadležne institucije da reagiraju na Kerumov verbalni napad, a na reagiranje poziva i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova jer je kolegicu vrijeđao i kao novinarku i kao ženu.

Kako piše u priopćenju HND-a, kolegica je, radeći na priči o stečaju hotela Marjan u Splitu, nazvala Keruma tražeći od njega izjavu, ali je umjesto nje uslijedila lavina prostačkih uvreda.

“Ovo nije jedini napad koji je upućen prema našim kolegama”

Osim toga podsjećaju kako ovo nije prvi put da Željko Kerum nekažnjeno vrijeđa njihove kolegice i kolege.

– Upozoravamo da je riječ o još jednom u nizu verbalnih napada političara i javnih osoba na kolege, pri čemu su najčešća meta upravo novinarke. Željka Keruma pak podsjećamo kako je posao novinarki i novinara postavljati pitanja i izvještavati o temama od javnog interesa, a njegovo je na njih odgovoriti te kako nas ovakvi i slični napadi neće zaustaviti u našem poslu – napisali su.

Podsjetili su i na seksistički napad Milana Bandića

Osim toga HND podsjeća kako je prošle godine nakon seksističkih napada zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića na kolegice novinarke zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske pokrenuo akciju pod nazivom “Samo odgovorite na pitanje”, piše u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva iza kojeg stoji predsjednik Hrvoje Zovko.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime