Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo napad na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić.

“Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje ovaj odvratni napad na novinarsku Slobodne Dalmacije Andreu Topić. U državi je stvoreno ozračje da su novinari krivi za sve, i ovaj je napad posljedica takvog razmišljanja”, izjavio je u petak ujutro predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

HND navodi kako se kolegica Topić nalazila na javnoj površini, ne krećući se po ničijem privatnom posjedu.

“HND daje punu podršku našoj članici i kolegici Andrei Topić. Stojimo joj na raspolaganju za svaku vrstu pomoći koju joj možemo pružiti, a od nadležnih institucija očekujemo da u najhitnijem roku reagiraju na ovaj napad”, poručuje Zovko, koji se obratio i hrvatskom premijeru.

“Predsjedniče Vlade gospodine Plenkoviću, vidite li sada neke probleme s novinarima i medijima? S obzirom na to da ih mi vidimo već odavno, a vi tvrdite da oni ne postoje. Sve ovo se događa u zemlji koja predsjeda Europskom unijom. Jedino ne znam govori li to sve o toj zemlji, ili o Europskoj uniji”, zaključio je Zovko.“I dalje mislite da nema problema s novinarima i medijima?”

Novinarka Maja Sever apelirala je na urednike da na ovakve zadatke šalju više novinara, odnosno da ne šalju novinare same, javlja Dnevnik.hr.

Potpredsjednica HND-a Danka Derifaj naglasila je kako su napadi na novinare sve učestaliji. Napominje kako je važna i ženska dimenzija napada. “Slušali smo kako političari vrijeđaju i stoga postoji i politička odgovornost. Bilo bi odgovorno da Kujundžić da ostavku zbog ovog napada i tako pošalje poruku da ne odobrava napad na kolegicu”, ističe Derifaj.

 


1 KOMENTAR

  1. Zašto bi se HND pobrinuo da međunatodna javnost . . . . kaže Hrvoje Zovko. Zar on tako voli svoju domovinu. To je sramno od njega. Takvim novinarima je najdraže nakon naslova staviti “upitnik” pa se ti sada misli što je novinar htio kazati. Osuđujem ovaj napad na novinarku i sve slične napade, ali mi je dosta “laži” i bezveznih produljenih tekstova u novinama.
    I ovom prilikom želim pohvaliti ” Dalmaciju danas”. Sve sam više uvjeren da im mogu vjerovati. Bravo i hvala im.

Comments are closed.