Hloverka Novak Srzić: Podržat ćemo HDZ u Makarskoj, ali samo po pitanju projekata

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Makarske, za predsjednika izabran HDZ-ov Marko Ožić Bebek

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Makarske započeta danas u 12 sati, završila je izborom predsjednika Marka Ožića Bekeka, iz HDZ-a, te potpredsjednika Ivana Perića iz HSLS-a Jagode Martić  s liste SDP-a i koalicijskih partnera HNS-a i HSU-a.


Od 17 vijećnika, njih 15 jednoglasno je podržalo novo vodstvo, što bi značilo da je na konstituirajućoj sjednici Grada Makarske, HDZ-ovu većinu od 7 vijećnika podržalo  i 6 vijećnika SDP-a  i 2 vijećnika HSLS-a.

Suzdržan je bio vijećnik Živog zida Ivan Šimić, dok nezavisni Siniša Srzić nije bio prisutan na sjednici.

Hloverka Novak Srzić, nositeljica HSLS-ove liste u Makarskoj, za Dalmaciju Danas je prokomentirala današnju konstituirajuću sjednicu.

– 15 vijećnika jednoglasno je pristalo na izloženo. HSLS,odnosno moj partner i ja, u vijeću smo bili potpora većini HDZ-a koja je dobila izbore. Moram napomenuti kako ovdje nije riječ o koaliciji, nego o partnerstvu u projektima – kazala je Novak Srzić i dodala kako im nije bilo u cilju destabilizirati vlast i izazivati ponovne “peripetije” oko izbora.

– Nama je grad najbitniji , turistička sezona je tu i treba početi raditi ono za što smo se i mi zauzimali u izbornoj kampanji – kazala je Novak Srzić.


Nositeljica HSLS-ove liste kazala je kako će s HDZ-om surađivati na pitanju svakog projekta koji bude izložen u Gradskom vijeću, te napomenula kako je razgovarala s ministrom Kujundžićem i obznanila da će problem zatvaranja makarskog laboratorija biti riješen za 20 dana.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/hloverka.novaksrzic.1/posts/123980064862454″ bottom=”30″]Na pitanje znači li današnje jednoglasno odobravanje novog saziva i moguću suradnju između SDP-a i HDZ-a, Novak Srzić je kazala kako je iznimno zadovoljna sjednicom Gradskog vijeća jer se pokazalo da im je na neki način svima u interesu grad koji je doista u zapuštenom stanju.

Novak Srzić prokomentirala je i objave brojnih vatrogasaca s Makarskog primorja koji nisu bili zadovoljni tretmanom i koji su javno kazali da ne rade u baš najboljim uvjetima.

– U medijima sam vidjela da su vatrogascima nakon silnog požara povukli i jedan vatrogasni kamion, ali možda se to i trebalo dogoditi da bi se uvela rasprava o tome što nama u Dalmaciji treba. Da se taj problem konačno otvori i da vidimo da nismo dovoljno učinili kao zajednica da te probleme i popravimo – kazala je Novak Srzić.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0