Za nama je jedno od svježijih jutara dosadašnjeg tijeka ljeta. Za razliku od početka tjedna, kada su nas noću povremeno pratile izrazito visoke temperature zraka oko 30 stupnjeva, noć za nama donijela je pravu ljetnu noćnu svježinu. Ako izuzmemo Dinaru koja je jutros imala 8 Celzijevih stupnjeva, postaja u Vinaću kraj Vrlike zabilježila je samo 9 stupnjeva.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, među hladnijim postajama jutros su bili Ruda s 11°C, Bisko, Hrvace, Otok i Drniš s 12°C te Muć, Kaočine, Zemunik, Knin i Miljevci s 13°C. Na obali je najhladnije bilo u Bilicama sa 16 stupnjeva.

Kraj tjedna proteći će u znaku stabilnog vremena. Bit će pretežno sunčano i suho. Danas će danju puhati slab do umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada, nešto jači u popodnevnim satima na otvorenom moru. Najviše dnevne temperature većinom od 26 do 31°C.

Vedro će biti u subotu i nedjelju. Noću slab burin, danju većinom slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 18°C, uz obalu i na otocima od 18 do 24°C. Danju većinom od 27 do 32°C, u nedjelju ponegdje i malo toplije.

Početkom sljedećeg tjedna nastavit će se stabilno vrijeme uz obilje sunca. Još će malo zatopliti pa će se vratiti vrućine, ali neće biti ni blizu vruće kao prije nekoliko dana.

Rijetkih popodnevnih nestabilnosti bit će od sredine tjedna.