Premijer Andrej Plenković izašao je iz Banskih dvora kako bi se obratio prosvjednicima. Rekao im je da je Vlada razgovora sa sindikatima, da su otvoreni za socijalni dijalog i pozvao ih je na razgovor.

– Ova vlada je napravila više nego mnoge prije nas i da nema nekog nesporazuma, obrazovanje je važno, učenje je važno, učitelji i profesori su važni. Reforma koju provodimo je dobra i vodi tome da naši mladi budu konkurentni, bitno je da znate da Vlada vodi dijalog sa sindikatima, da poštujemo štrajk, ali želimo da i vi vodite računa da će plaća biti veća, pitanje koeficijenata je nasljeđe nekih ranijih vlada.

Želim poslati poruku svima vama, a imamo dosta signala, da ovaj štrajk, koliko god ga poštujemo, treba uzeti u obzir i ovo što dosad radimo, pozivam vas na dijalog i na razgovor, koji će biti i danas. Mi smo otvoreni i za dijalog i za poboljšanje materijalnog stanja i ova vlada je pokazala da je ova vlada prijatelj i radnika i umirovljenika, – rekao je Andrej Plenković prosvjednicima pred Vladom.

Oni su mu uzvratili – šutnjom i podizanjem transparenta na kojem piše Drže transparent s porukom “96% je reklo ne!”. Danas, naime, održavaju prosvjed tišinom i nisu razgovarali s premijerom, prenosi N1.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime