Predsjednik HGK Luka Burilović primio je u nastupni posjet Nj. E. Csabu Demcsáka, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj. Na sastanku se raspravljalo o bilateralnim odnosima te mogućnostima unaprjeđenja suradnje na gospodarskom području.

Predsjednik Burilović je istaknuo da Hrvatska i Mađarska imaju dobre gospodarske odnose te se robna razmjena dviju zemalja kreće oko 2,5 milijarde eura, a čak je u periodu prvih šest mjeseci 2020. godine ostvareno povećanje hrvatskog izvoza od 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Nadamo se nastavku ovoga pozitivnog trenda, čemu u prilog ide trenutno održavanje virtualnih poslovnih razgovora hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika kroz projekt HGK Go Global Go Virtual, koji je u svom trećem ciklusu usmjeren na zemlje Višegradske skupine – naglasio je predsjednik Burilović. 

Veleposlanik Demcsák je naveo da prostora za poboljšanje odnosa svakako ima, posebice u području industrija visoke dodane vrijednosti i znanosti, a kao preduvjet tome, moramo unaprijediti i našu prometnu povezanost, što otvara prostor za nove zajedničke projekte dviju zemalja koje bi se mogli financirati i iz sredstava EU. 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime