HDZ-ova ministrica turizma: “Ako korona-brojke budu dobre, sezona počinje za Uskrs”

"U Hrvatskoj već imamo zabilježeno preko 600.000 noćenja", rekla je ministrica Brnjac. 

Ministrica turizma Nikolina Brnjac komentirala je na RTL-u detalje protokola oko putovanja u vrijeme pandemije.


“U Hrvatskoj već imamo zabilježeno preko 600.000 noćenja”, rekla je ministrica Brnjac.

Hoteli su otvoreni, kao i OPG-ovi i kuće za odmor. No za sada za dolazak u zemlju još uvijek je potreban negativan PCR test.

“Još se razgovara o protokolima”

”Još uvijek se razgovara o samim protokolima i zelenom certifikatu. Razgovarat će se i na Europskom vijeću o tome kakvi će biti uvjeti. Imate oni koji su procijepljeni, one koji su oboljeli i one koji imaju negativan test”, rekla je ministrica Brnjac.

”Što se tiče Uskrsa, imamo dosta upita. Za charter je izuzetno velik interes, što nas ne iznenađuje jer svi žele sigurnost. Svi žele one oblike turizma koji su se prošle godine pokazali da su bili sigurni”, tvrdi ministrica.

Vjeruje kako uz dobru epidemiološku sliku hrvatska turistička sezona počinje za Uskrs. U utorak je počeo najveći svjetski sajam i na sajmu sudjeluje i Hrvatska turistička zajednica.


”Naglasak je stavljen na boravak u prirodi, na posebne oblike turizma, ali i na promotivnu kampanju Stay safe in Croatia”, rekla je Brnjac.

Pri planiranju za ovu godinu razgovaralo se o tome što je interes svakog turista i to je prvenstveno sigurnost, rekla je Brnjac. To pokazuju i istraživanja.“Razradili zdravstvene i sigurnosne protokole”

”Razradili smo sve zdravstvene i sigurnosne protokole u suradnji s našim turističkim sektorom i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo”, rekla je Brnjac.

Kazala je kako su izrađenih priručnici i kako je počela edukacija na terenu. Tvrdi da se i lani turistički sektor pokazao kao odgovoran.

”Imamo i broj 113 na koji će se turisti moći javiti ako sumnjaju na koronu. Razgovaramo s regionalnim voditeljima turističkih zajednica da se omogući spajanje direktno na njih, da turisti mogu dobiti sve informacije za svaku pojedinu županiju”, izjavila je Brnjac.

Nakon prve dvije faze, kad krene cijepljenje opće populacije, očekuje se da će se procijepiti i turistički sektor. S obzirom na prošlogodišnja iskustva, ministrica očekuje ove godine još bolju sezonu. No sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u RH i vani.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
6
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime