Četrnaesti dan kampanje “Zeleni tim” HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore na čelu s Karlom Resslerom proveo je u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Svoj posjet započeli su u Splitu gdje su sudjelovali u procesiji i svetoj misi te su svim Splićankama i Splićanima čestitali njihov dan nebeskog zaštitnika sv.Dujma.

Posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji kandidati Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić, Stjepan Adanić i Domagoj Maroević nastavili su u Omišu, Makarskoj i Imotskom gdje su se družili s građanima i predstavili im program HDZ-a za nadolazeće izbore.

Kao jednu od glavnih poruka kampanje Karlo Ressler je istaknuo neodvojivu povezanost lokalne razine s državnom i u konačnici s europskom. To je i poruka jedinstva, zajedništva, isprepletenosti lokalnih projekata te lokalnih i europskih politika. Zbog svega toga, kaže, izbori 26.svibnja su ne samo izbori o smjeru Europe, nego i izbori na kojima se itekako odlučuje kako će se živjeti u Splitu, Omišu, Makarskoj, Imotskom pa i ostatku Hrvatske.

– Baziramo se na konkretnom programu u pet programskih područja. U tom program opisujemo hrvatske srateške nacionalne interese za koje ćemo se zalagati u Europskom parlamentu. Naši prioriteti će svakako ostati snažno zalaganje za bolji životni standard u svim dijelovima Hrvatske, da svaka mlada osoba u svakom dijelu Hrvatske može tu i ostati, dobiti kvalitetan posao, kvalitetno obrazovanje, ali isto tako i podršku društva u zasnivanju obitelji. To je naš glavni cilj, a do njega ćemo doći kroz različite europske politike- poručio je Ressler i dodao kako u ovoj kampanji žele pokazati da listu Hrvatske demokratske zajednice, osim njihovih vrijednosti i vjere kako Hrvatska može uspjeti, razlikuje i stručno znanje, sposobnosti te predani rad.

– Upravo zbog toga HDZ je jedini i u najboljoj poziciji zaštititi naše nacionalne interese – zaključio je.

Kandidatkinja Sunčana Glavak istaknula je kako je napravljen veliki iskorak time što su među prvih šest kandidata na listi četiri kandidatkinje i smatra kako je to snažna poruka koliko žene prostor politike mogu učiniti snažnijim.

Skrenula je pozornost i na projekt “Zaželi”, financiran upravo sredstvima Europske unije.

– Preko 100 milijuna kuna uloženo je na ovom području i više od 600 žena u dobi preko 50 godina ponovno su socijalno uključene i ponovno su na tržištu rada. To je hvale vrijedan projekt i čestitam Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je jednako za to zaslužna- rekla je Sunčana Glavak.

– Važna su nam radna mjesta, obrazovanje, da tržište rada ima dobre kadrove i raduje me činjenica što će grad Makarska od jeseni postati sveučilišni centar gdje će se mladi ljudi obrazovati za hotelijerska zanimanja što nam je potrebno u turizmu. Benefite članstva u Europskoj uniji možemo vidjeti na svakom koraku. Najmlađa smo članica i u narednom ćemo razdoblju u punom smislu riječi vidjeti koliko su nam fondovi na raspolaganju i koliko su promijenili Hrvatsku – poručila je, uvjerena da će građani prepoznati program Hrvatske za generacije.

Svi kandidati “Zelenog tima” složni su kako HDZ vodi jednu pozitivnu kampanju i sigurni su kako će to birači  prepoznati 26.svibnja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime