Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II.skupina).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocestama: A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Povremeni zastoji mogući su na cestama gdje je pojačan promet ili su u tijeku radovi. Iz HAK-a pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Oprez na Jadranskoj magistrali u Podgori

Iz HAK-a pozivaju vozače na oprez na Jadranskoj magistrali (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora gdje je zbog odrona prekinut promet. Obilazak za osobna vozila je: Makarska (DC8) – DC512 – Makarska – Gornji Tučepi – Ž6198 – Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 – Makarska – Ravča – DC62 – Vrgorac – Mali Prolog – ŽC6276 – Mali Prolog – Kobiljača – Kula (Eraci) – LC69086 – Kula (Eraci) – Karamatići – Rogotin (D8).

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

U prekidu brojne katamaranske i brodske linije

U prekidu su:

– katamaranska linija Split – Hvar – Vela Luka – Ubli;
– katamaranska linija Vis – Split – Vis sa polaskom iz Visa u 18:00 h i 19:45 h iz Splita;
– katamaranska linija Split – Bol – Jelsa sa polaskom iz Splita u 16:00
– katamarsnka linija Sobra-Šipan-Dubrovnik;
– brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-SuđurađKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime