Bijeli i 15. kolo HT Prve lige igraju pred praznim Poljudom, a na noge im je došao Slaven Belupo. U tugaljivoj kišnoj atmosferi momčadi su u prvome poluvremenu pokazale prosječan nogomet, ali s tendencijom buđenja uz dva pogotka u posljednjoj trećini.

Prvi je glavom zaprijetio Ivanovski kojemu je nekoliko minuta nakon toga naleta Fomitschow servirao odličnu loptu, no prazna je mreža ostala netaknuta jer je Hajdukov napadač za sekundu zakasnio. U 16. su minuti gosti pokušali zaprijetiti iz Hajdukovu vrataru Blaževiću, ali neuspješno.

Zanimljiva se situacija dogodila u 25. minuti. Vidulin je prvo pokazao na bijelu točku nakon pada Lopeza i Jelića pred Hajdukovim golom, no nakon konzultacija s pomoćnikom promijenio je svoju odluku. Dojma smo da je guranje bilo obostrano te da je Jelić pritom zaustavio loptu rukom.

Međutim, neoprez u obrani Hajduku se vratio u 31. minuti kad je Bogojević s desne strane ubacio za Limu, a lopta je, uz malu asistenciju vlastite obrane, Blaževiću prošla kroz noge. Pokušao je zatim i Bačelić Grgić, ali Jairo je uspio izbaciti loptu u korner.

Za infarktan kraj poluvremena pobrinuli su se domaći ofenzivci: prvo je Ivanovski pogodio vratnicu, a na odbijanac je prvo natrčao Said i ugurao loptu za poravnanje rezultata. Osokolio se i Juranović te zapucao iz daljine, a Filipović je vršcima prstiju izbacio u korner. Posljednjih 20-ak minuta daje nadu da ćemo gledati atraktivniju igru u nastavku.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime