Hajduk “preko sedam mora, sedam gora”: I preko Gorice u polufinale

Trofej se dugo nije spustio na more, vitrine skupljaju prašinu, ne traži se mjesto u trofejnoj sali gdje bi bila "kanta" od Kupa

Najava Kupa, četvrtfinalne utakmice Gorice i Hajduka kao prekretnice sezone za momčad s Poljuda zvuči pomalo zastrašujuće. Kup je, za sada jedini realan put u neko Europsko natjecanje, prolazak u polufinale, a potom u finale moglo bi i bez osvajanja trofeja značiti da će Hajduk možda igrati Europu. Osim toga, trofej se dugo nije spustio na more, vitrine skupljaju prašinu, ne traži se mjesto u trofejnoj sali gdje bi bila “kanta” od Kupa.
Strašna, nepobjediva Gorica na domaćem terenu stoji kao prepreka Hajduku, Majstoru s mora koji je posljednji prvenstveni susret protiv Gorice odigrao neodlučeno, 1-1. U momčad se vraća Fossati, odradio je kaznu koju je bez veze i zaradio i to je ono što veseli trenera Tramezzanija. Nadalje, Diamantakos i Umut ne mogu još na travnjak, ostali su spremni, pa neka igre otpočnu.
U nekim davnim, skoro zaboravljenim vremenima Velika Gorica bila bi samo još jedna usputna stanica jednom moćnom Hajduku koja bi bila sve samo ne – teška prepreka. U današnjim surovim vremenima Gorica je posložena momčad koja ima čak 15 bodova više od Hajduka na prvenstvenoj ljestvici.  Jest, Hajduk ima dvije utakmice manje.
Hajdukov prolaz u polufinale tako postaje pomalo intrigantan. Pobjednika iz najavljenog dvoboja u polufinalu čeka Dinamo. Onaj isti klub kojeg su, evo sada i pravomoćno osramotila braća, Jedan bježi, drugi je dao ostavku nakon plave kuverte sa Suda koju inače, nitko ne voli. Pa tako ni Dinamo. Kakva sramota. Kakva sramota već godinama. Kakav krah jednog kluba, jednog grada. jednog sporta. Kakva navijačka ne strast.
S pogledom na otužni Maksimir tako će Hajduk danas  u 18.00 sati igrati jedinu utakmicu četvrtfinala kupa protiv Gorice, opet u gostima, Ždrijeb je tako htio. Glupost, pomislih taj ždrijeb. Jer u polufinalu opet će Hajduk biti gost. Ako prođe.
– Vjerujem da nas čeka jedna sasvim drugačija utakmica. Znamo kolika je važnost tog susreta. Znamo koliko bi to moglo biti važno za nas i za naše ciljeve u budućnosti –
rekao je znakovito  trener Paolo Tramezzani.

Gorica – Hajduk, večeras u 18.00 sati.


Digla se iz kreveta jedna djevojčica koja voli nogomet i svog Hajduka i prije dobro jutro tati rekla: “Tata, danas moramo proć…!”
Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime