HAJDUK PREDSTAVIO TRENERA VULIĆA “Ovo je moja kuća, pokušat ću napraviti što bolji rezultat!”

Predsjednik Huljaj je rekao da su Zorana imali stalno u vidu i da smatra da je to najbolje rješenje za Hajduk.

Pedesetšestogodišnji stručnjak te nekadašnji igrač i trener Bijelih Zoran Vulić će ponovno, nakon 11 godina, zasjesti na klupu Hajduka.


Pomoćnici će mu biti dugogodišnji suradnik Mladen Pralija te Mario Carević, bivši igrač Bijelih kojega je upravo trenirao novoimenovani strateg Hajduka ( i s kojim je osvojio naslov prvaka 2001. godine).

Prvi trening s momčadi imat će u ponedjeljak u 18 sati, prethodno je u 11 sati na Poljudu i službeno predstavljen. Prvi dvoboj trenera Zorana Vulić, nakon 2007. godine, očekuje u subotu 15. rujna kada hajdukovci na Poljudu u prvenstvenom ogledu dočekuju zagrebački Rudeš.

Novog trenera predstavio je predsjednik Uprave HNK Hajduk Jasmin Huljaj.

– Malo sam uzbuđen, vratiti se doma nakon puno vrimena je čast. Ovo je moja kuća, kao da sam se vratio izgubljenom sinu. Pokušat ću napraviti što bolji rezultat – kazao je Vulić i nastavio:

– Došao sam u situaciju koja nije dobra. Potrebno mi je vrijeme da upoznam momčad, da vratim mir. Napravit ću sve da vratim Hajduka tamo gdje mu je mjesto.Danas ću se tek upoznati s momčadi. Neke promjene i rošade ću napraviti, ali rano je za govoriti o tome.

Potom je poslao poruku navijačima:– Nije ovo lagan posao, da je lagan, ne bih tu bio. Moramo biti zajedno, mora mi se jedno vrijeme dati strpljenje. Ne smijemo razmišljati daleko, sada smo fokusirani na Rudež – kazao je Vulić.

Predsjednik Huljaj je rekao da su Zorana imali stalno u vidu i da smatra da je to najbolje rješenje za Hajduk.

– Svjedoci smo rezultatske krize u koju je Hajduk upao. Uzeli smo zbog toga u razmatranje promjene. Prva odluka je bila dati Kopiću i dalje povjerenje. Znali smo da sama promjena trenera neće odmah dati rezultate. Kasnija događanja su sada iza nas. Želim treneru Kopiću brz oporavak jer je imao i zdravstvenih problema. Sa Zoranom smo postigli dobar dogovor i za njega i za klub.

Komentirao je sastanak sa Štimcem.

– Ne namjeravam ikome zabranjivati tko će se s kim sastajati. Kopić je želio napustiti klub, to nije bila moja inicijativa. Tu priča završava kada čovjek želi otići.

Neki igrači su navodno odbijali igrati u zadnje vrijeme.

– Nije takvo stanje u klubu. To je prvo što čujem pa ne mogu odgovoriti na to pitanje.

Ostaje li Juranović kapetan?

– Sjest ću sa svima i pričati. Za sada je on tu gdje je.

Mladi igrači?

– Igrat će sigurno najbolji, u to nemojte sumnjati.

Zbog čega Tudor nije prihvatio poziciju?

– Tudor je bio jedan od kandidata. Moj je odabir bio ostanak trenera Kopića i tada je razgovor s Tudorom prekinut. Tudor je ikona kluba, veliki igrač i trener. On je u intervjuima rekao sve i nemam tu što dodati. Razgovori su bili u razmišljanjima, s njim sam ostao u dobrim odnosima i tu ne vidim nigdje problem.

Gdje su najveći problemi Hajduka?

– Moram obaviti razgovore sa svima. Prostora u svim segmentima ima na svim područjima. Učinit ćemo sve da to tako bude. Treba nam mirnoća i podrška i sve će biti OK.

Prošlo je 36 sati od prve informacije da ste trener.

– Prijatelji su reagirali pozitivno. Što se tiče javnosti morat ćete pitati druge.

Na koliko je potpisan ugovor?

– Na dvije godine.

Novi trener je komentirao dosadašnje rastanke sa Hajdukom.

Vulić je kazao da je Dalmatinac i da je temperamentan čovjek i da je to ritual kod nas u Dalmaciji.

– Ne volim puno pričati, idemo raditi. Volim samo travu, zeleni teren – kazao je Vulić.

Upitan hoće li Vulić ostati trener i sljedeće godine kazao je da je prioritet posložiti momčad, taktiku i stabilizirati klub.

Upitan o homogenizaciji momčadi, Vulić je rekao da svi imaju ugovor s Hajdukom.

– Tko ne želi igrati za Hajduka, što se mene tiče može napustiti klub. Znam koliku težinu ovaj klub, moraju cijeniti klub i ispoštovati ugovor.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime