Mnoge je iznenadila jutrošnja vijest da Zoran Vulić više nije trener Hajduka, a trenersku palicu preuzeo je Siniša Oreščanin, trener koji je do sada vodio Hajduk II, objavljeno Hajduk danas preko službene mrežne stranice.

“Hajduk se zahvaljuje gospodinu Vuliću na svemu učinjenom za Hajduk, želimo mu puno sreće, zdravlja i sportskog uspjeha u budućnosti”, dodaje se u priopćenju.

Nastavak suradnje sa stručnim timom

Novi trener prve momčadi Siniša Oreščanin nastavit će surađivati sa svojim suradnicima koji su do sada činili stožer Hajduka II.

Oreščaninovi pomoćnici bit će Goran Rosanda i Marijan Budimir, trener vratara je Ivica Roguljić, a kondicijski treneri su Ivan Zorić i Ante Jurić.

Poslijepodne će trener Oreščanin odraditi prvi trening s Bijelima.

Prvu utakmicu na klupi Bijelih Oreščanin imat će u subotu protiv Rudeša.

“Ima uvid u situaciju u klubu”

U 15 sati u prostorijama kluba Hajduk počelo je službeno predstavio svog novog trenera.

“Siniša ima odličan uvid u situaciju kluba i s igračima prve momčadi i to je jedan od glavnih razloga zašto smo angažirali Sinišu Oreščanina”, započeo je predstavljanje novog trenera sportski direktor Saša Bjelanović.

Predsjednik splitskog kluba Jasmin Huljaj potvrdio je da je raskid s trenerom Zoranom Vulićem i formalno riješena stvar.

– Pozdravljam sve nazočne, zahvalio bih se sportskom direktoru i predsjedniku na prilici. Ovdje sam više od dvije godine i uvidio sam koliko ova pozicija znači – prve su riječi novog trenera Hajduka, koji je nastavio:

– Mislim da sam profesionalac koji svoj posao radi vrlo savjesno, zahvalio bih se svima još jednom na ukazanoj prilici i ne prihvaćam ove opaske da sam dinamovac.

Što napraviti da podignuete momčad?

– Prva i osnovna zadaća je podignuti samopouzdanje momčadi. Prvi razgovori bit će psihološke prirode. Ljudi nisu stijene. Mislim da dečki mogu bolje, da zaslužuju ipak malo bolje na bazi HNL-a. Morat ćete mi dati malo vremena da detektiram što ih koči. Ne želim odmah govoriti o svojim idejama i kako će izgledati momčad nakon mog dolaska, moram malo biti i diplomat. – objasnio je Oreščanin.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime