Hajduk – Lokomotiva: Bijeli s igračem više remizirali na Poljudu

Hajduk je u sklopu 34. kola MAXtv Prve lige na Poljudu dočekao Lokomotivu. Domaći trener Carrillo u ovoj utakmici nije mogao računati na kartonirane Ercega, Ohandzu i Tudora, a gostujući strateg Mario Tokić na Majstorovića i Majera.


Prvi kakav-takav izlet pred protivnički gol pripao je Lokomotivi, ali Çekiçi nije uspio dobro zahvatiti loptu. Hajduk je odgovorio već u sljedećem napadu u 10. minuti kad je Vlašić napravio pomutnju u gostujućoj obrani i ubacio na rub šesnaesterca, a Memollin je udarac pogodio gredu. Vlašić je i u 17. minuti dobro dodao Futacsu čiji je prizemni udarac završio pored gola. U 21. minuti Stipica je loše ispucao, a Çekiçi nije iskoristio poklon-loptu; udarac je prošao malo pored gola. U 27. minuti Said je dobro dodao Futacsu čija je izgledna situacija zaustavljena zbog prekršaja u napadu. U 35. minuti Tokić je Çekiçija zamijenio Bočkajem. Grezda je u 37. minuti odlično podvalio loptu za Halilovića koji je izbjegao zaleđe i nesebično proslijedio Doležalu, a budući da je cijela Hajdukova obrana ispala, Lokomotivin napadač nije imao težak zadatak i zabio je za vodstvo gostiju. U 39. minuti Futacs je pao u gostujućem kaznenom prostoru, ali sudac Bebek nije se oglasio. Odmah je moglo biti opasno pred Hajdukovim golom jer je i pomoćni sudac ostao nijem pri sljedećem zaleđu Lokomotivinih igrača. U 43. Jefferson neoprezno ruši Šunjića i zarađuje žuti karton.

Jedva zagrijani Bočkaj odmah je na početku drugog poluvremena opasnim startom na centru zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju momčad s desetoricom. U 54. minuti Carrillo je iz igre izvadio Ismajlija i uveo Hamzu. Futacs u sljedećoj akciji opet pada u šesnaestercu, ali sudac Bebek ne želi ni gledati, a kamoli komentirati padove Hajdukovih igrača. I Tokić je uskoro opet mijenjao, Kluk je ušao umjesto nevidljivog Karimija. Kao i na početku prvoga poluvremena, igra je oblilovala teško gledljivim tehničkim greškama. U 63. minuti još jedna promjena u sastavu Hajduka: izišao je Jefferson, a ušao Savvas. Iritantno loša igra nastavila se u većem dijelu nastavka, a Hajduk kao da nije ni primijetio da ima igrača više. U 70. minuti publika pozdravlja Carrilovu treću izmjenu – u igru je umjesto Kožulja ušao Jandrek. Uskoro je i kapetan Nižić zaradio žuti karton. Jandrek je bio jedan od rijetkih (uz Vlašića) koji se isticao borbenošću, a u 77. minuti izborio je slobodnjak s ruba šesnaesterca, ali ni od toga na kraju nije bilo ništa. Navijanje je u jednom trenutku ozbiljno preuzela skupina djece na zapadu, ali ni to nije bilo dovoljno da se bijeli od nelagode odmah saberu. Na krilima Torcide Hajduk ipak uspijeva zabiti u 87. minuti nakon velike gužve u kojoj se najbolje snašao Hamza i zabio za izjednačenje. S druge je strane Terziev požrtvovnu uklizao i spasio zicer ispred Halilovića. Utakmica je produžena pet minuta, a Lokomotivini igrači bezobrazno su krali vrijeme gdje god su stigli, naravno, bez kartona, a u idiotarijama i valjanju po terenu prednjačio je golman Šemper. Halilovićev je udarac iz slobodnjaka prošao malo iznad gola. Iako je pred gostujućim golom bila gužva, Hajduk do kraja nije uspio zabiti i osvojio je samo bod.

 

Hajduk: Stipica, Ismajli, Nižić, Terziev, Memolla, Jefferson, Kožulj, T. Bašić, Vlašić, Said, Futacs

Lokomotiva: Šemper, Karačić, Rrahmani, Kolinger, Karimi, Šunjić, Valentić, Halilović, Doležal, Grezda, Çekiçi


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0