Hajduk – Istra 1961 1-0: Usprkos još jednom promašenom jedanaestercu, Bijeli vode na poluvremenu

Hajduk u 19. kolu HT Prve lige na Poljudu dočekuje Istru 1961.


Gosti su trenutačno posljednjeplasirana momčad, ali i Bijelima su još svježe rane od poljudskog poraza 0:1 od još jedne momčadi sa začelja, Lokomotive. Trener Tramezzani ne može računati na ozlijeđenog Kalinića i suspendiranog Teklića, ali u kombinaciju se vraćaju oporavljeni Čolina i Dimitrov te Jradi.


Domaćini su bolje ušli u utakmicu, Atanasov je u 3. minuti lijepo ubacio, Jairo je bio najviši u skoku, ali udarac je išao direktno u golmana. U 7. minuti Atanasov je snažno zapucao s 25 metara, no Lučić je uspio skrenuti loptu u korner. Dvije minute kasnije pokušao je i Jurić, ali preko gola.

U 16. minuti Hajduk dolazi u vodstvo. Umut je pravovremeno podmetnuo nogu pred vratima i pospremio Todorovićevu loptu nakon odlična driblinga za 1:0. Pet minuta kasnije sporna situacija u Istrinu šesnaestercu, sudac Lovrić morao je zatražiti VAR, upitno je bilo dosuđeno zaleđe Jaira nakon kojega je lopta pogodila Istrina Tomaševića u ruku.

Nakon pregleda Lovrić ispravno utvrđuje da zaleđa nije bilo i dosuđuje jedanaesterac za Hajduk. Izvođač je u 26. minuti bio Umut, no loše se izvođenje penala nastavilo (šesti promašeni od deset), Turčin je pogodio stativu.

U 30. minuti prva dobra prigoda za goste, Špoljarić se našao pred Posavcem, ali preslabo je pucao. Pet minuta kasnije Lončar je zavrnuo nezgodan centaršut koji je krenuo prema okviru gola, ali Posavec je uhvatio tu loptu. U 40. minuti Umut se sjurio u šesnaesterac nakon Jairova odigravanja petom, ali progurivanje na Jakoliša nije bilo precizno. Sijevnulo je s druge strane, Lončar je opasno ubacio pred Posavca, no završilo je samo kao korner. Ivančićev je snažan, ali neprecizan udarac iz daljine bio sljedeći pokušaj gostiju. Atanasov je u nadoknadi prvoga poluvremena spriječio Istrinu kontru i zaradio žuti karton. Na odmor se otišlo s domaćom prednošću od 1:0.

HAJDUK: Posavec, Todorović, Vušković, Simić, Čolina, Nejašmić, Jurić, Atanasov, Jakoliš, Jairo, Umut
Klupa: Sentić, Dimitrov, Caktaš, Diamantakos, Mujakić, Čuić, Biuk, Dolček, JradiISTRA: Lučić, Galilea, Špoljarić, Perera, Ivančić, Vuk, Lončar, Tomašević, Vojković, Lisica, Šutalo
Klupa: Jurić, Cardona, Guzina, Sane, Halilović, Šipoš, Perković, Blagojević

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime