HAJDUČKA PRIČA NA MERTOJAKU: “Gudeljev primjer ulijeva nadu svima onima koji misle da su u bezizlaznoj situaciji”

U splitskom kvartu Mertojak održana je promocija knjige "Hajdučka priča" autora Blaža Duplančića

Odazvali su se Mertojačani na poziv svog nekadašnjeg sumještanina Ivana Gudelja, legendarnog igrača i kapetana Hajduka, te u velikom broju ispunili park podno crkve Sv. Josipa i pod dirigentskom palicom voditelja Vedrana Očašića, uživali gledajući petnaestominutni film o nenadmašnom igraču i igrama nekad zaista- velikog Hajduka. Bio je to uvod u promociju knjige „Hajdučka priča“, autora Blaža Duplančića, kojoj nije odolio ni naš novi „poteštat“ Andro Krstulović-Opara, prisjećajući se tri Gudeljeva gola u utakmici protiv Valencije uz poziv nazočnim mladim igračima da uzor nađu upravo u genijalnosti nogometnog umijeća Ivana Gudelja.


O Ivanovoj igri i životnoj drami kada je u 26. godini, u naponu igračke karijere, ista naglo prekinuta zbog bolesti izazvanoj hepatitisom, nadahnuto je zborio Mijo Grabovac, istaknuti sportski novinar i dugogodišnji urednik Slobodne Dalmacije. Smijeh i suze životna su putanja Ivana Gudelja, možda ovog drugog nažalost i više, ali uvijek ustrajan i nepokolebljiv u traženju izlaza i neke svjetlije budućnosti.

Naravno, uslijedila je Ivanova zahvala svima i pogled usmjeren prema mnoštvu djece okupljene u školi nogometa „Talent“ i riječi ohrabrenja i ustrajnosti u sportskoj aktivnosti ali i riječi potpore upućene njihovim roditeljima. Ovu lijepu večer na Mertojaku svojom pjesmom začinili su i dali posebnu dimenziju uistinu ugodnom ambijentu, žensko pjevačko društvo „Marjan“ te uvijek nadahnut i za hajdučku i dalmatinsku “pismu” spreman Alen Nižetić.

Na kraju, Ivan Gudelj je zaželio, a to su zdušno prihvatili svi okupljeni Mertojačani, pozdraviti i s njima nazdraviti veliki uspjeh ovog splitskog kvarta – igrače Kuglačkog kluba „MERTOJAK“ državne ekipne prvake i pobjednike Kupa Hrvatske, koji su nakon 39 godina ponovo vratili titulu prvaka u Split. Zaista, Mertojak je zaslužio ovakvu večer, a kako je suditi po raspoloženju rukovodstva Gradskog kotara, na čelu s Teom Bakotom, neće biti i posljednja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0