Počeo je tzv. hrvatski skijaški tjedan. Više od 200 tisuća ljudi krenulo je na slovenska, austrijska, talijanska i francuska skijališta. Cijeli dan bio je pojačan promet na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, na Bregani se gužva nastavila i u subotu navečer, s još uvijek višesatnim čekanjima.

Na graničnim prijelazima, ponajprije na Bregani, oko 22 sata čekalo se nešto više od 4 sata, s kontantnim ulaskom osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo iz susjedne Srbije, kao i iz Crne Gore prema Hrvatskoj.

Nastavak noći i ranih jutarnjih sati donijet će, rekao je, kraća čekanja na spomenutim graničnim prijelazima, no sudeći prema broju vozila koji je prošao hrvatskim cestama prije otprilike dva tjedna, za očekivati je da će se scenarij od subote ponoviti i tijekom nedjelje – vrlo duga čekanja na graničnim prijelazima, na ulasku u Bajakovo i Karasovići, posljedično i izlazak na prijelazima Bregana i Macelj, što znači višesatna čekanja – više od pet, šest pa i osam sati.

Gužve i kraj dugom valu vozila koji traje nekoliko dana, trebao bi prestati tek tijekom ponedjeljka.

Za idući vikend iz HAK-a predviđaju nešto kraća čekanja. Očekuju se skijaši na povratku, odnosno gužve iz smjera Slovenije prema Hrvatskoj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime