Grmoja ironično o “aferi dnevnice”: Kakva slučajnost i neočekivani obrat!

Proceduralna greška otkrila se baš u slučaju i u korist osobe koja je imala presudni glas u Saboru kod odlučivanja hoće li se spasiti osobu zbog koje je Andrej Plenković žrtvovao cijelu Vladu

Nakon što je zbog procesnih razloga ukinuto rješenje o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche u “aferi dnevnice”, o najnovijem obrati na svom Facebook profilu oglasio se Mostov politički tajnik Nikola Grmoja.


“Kakva slučajnost i neočekivani obrat – tek desetak dana nakon što je zastupnik Saucha iznenadio čitavu javnost svojim glasom protiv opoziva ministra Marića, ukinuto je rješenje o proširenju istrage u aferi Dnevnice. Proceduralna greška otkrila se baš u slučaju i u korist osobe koja je imala presudni glas u Saboru kod odlučivanja hoće li se spasiti osobu zbog koje je Andrej Plenković žrtvovao cijelu Vladu” – napisao je Grmoja na svom Facebooku.

“Gospodin Saucha tada je rekao da zauzvrat nije dobio ništa, što bi odgovorio na isto pitanje da ga se upita sada? A bilo bi zanimljivo čuti i odgovor USKOK-a, hoće li netko odgovarati za to što je za novu točku u aferi Dnevnice staru istragu samo proširio, a ne otvorio novu?” – pita Grmoja.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer zbog procesnih je razloga ukinuo rješenje o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche u ‘aferi dnevnice’, te ju je vratio Uskoku na ponovno odlučivanje. Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je Hini da je odluka ukinuta zbog procesnih razloga s obzirom da Zakon o kaznenom postupku ne poznaje termin ‘proširenje istrage’, već se može donijeti novo rješenje o pokretanju istrage koje se onda može spojiti s ranijim rješenjem.

Glas Tomislava Sauche, koji je nakon pokretanja istrage napustio SDP, bio je odlučujući kod glasovanja o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a HDZ-u se priklonio i kod glasanja o novom predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0