GRMLJAVINSKO NEVRIJEME POGODILO SREDNJU DALMACIJU Tuča u Šibeniku i na Hvaru, bujice od Šolte do Trogira, snijeg na Biokovu

Pogledajte VIDEO


Prva snažna ciklona ove godine djeluje na vrijeme u cijeloj zemlji. Radi se o Genovskoj cikloni koja najviše utječe na vrijeme na Jadranu. Dan obilježavaju oblaci, kiša, jugo i više temperature zraka od prosjeka. Prema podacima DHMZ-a, jugo ima olujne udare do 86 km/h u Splitu, Hvaru i Rabu, u Makarskoj i Zadru do 76 km/h. Prema podacima mreže Pljusak.com, najviše kiše do 16 sati palo je u zaleđu Kvarnera, čak 90 litara po kvadratnom metru.


U Dalmaciji je najviše palo u Trogiru. Čiovska strana grada do 16 sati primila je 53 litre kiše po kvadratnom metru. U Ljubitovici je palo 46, Brodarici 43, Bilicama 41, Šibeniku 40 itd.

Iza 15:30 dijelove šibenskog područja, ali i otoka Hvara zahvatila je tuča. Selca kod Bogomolja zabijelio je nekoliko centimetara debeo sloj tuče.

Grmljavinski neverin zahvatio je otok Šoltu, a to je već drugi neverin nakon što je prethodne noći udar munje izazvao štetu u Gornjem Selu. Na otoku je mjestimice bilo bujica.

Temperature zraka u popodnevnim satima su većinom od 7 do 12°C, a snijeg pada samo iznad 1400 metara nadmorske visine. Tako i danas u višim predjelima Biokova pada gust snijeg.Moja reakcija na članak je...
Vau
44
Haha
11
Hagić
21
Hmmm
15
Plač
50
Grrr
78
Molim?
33

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime