GRADSKI KUGLAČKI DERBI U POLJUDU Sastaju se KK Mertojak – KK Poštar

Zanimljiv kuglački vikend je pred nama


Osmo kolo prve HKL donosi nam novi gradski derbi u kuglani Poljud.


Mertojak je “domaćin” povratniku u prvi razred Hrvatske kuglačke lige, Poštaru, klubu sjajne tradicije (osnovan 1957.) i vrhunskih sportskih dostignuća, među kojima se osobito ističe titula europskih prvaka, 1969.

Bila je to sjajna generacija kuglača iz Splita, Blaž Muše, Miro Rako, Mile Parčina, Zvonko Todorić, Marin Lukas, Tonči Rokov…, U posljednje dvije godine Mertojak je čak dva puta uzastopno ponovio ovaj uspjeh, još jednom potvrđujući Split kao grad sporta sa najvećim sportskim rezultatima pa tako i u kuglanju.

Mertojak, nakon sedam uzastopnih pobjeda nastojat će i ovu osmu prepreku sigurno preskočiti na putu ka osvajanju titule prvaka, no bit će to najteža domaćinska utakmica, budući je i njegovom protivniku Poljud domaća kuglana.

Obje ekipe odlično se poznaju, gotovo zajedno treniraju, kuglana im neće biti nepoznanica. Zanimljivo je da su Hrvoje Marinović i Ivan Totić (tada član Poštara) osvojili Svjetsku juniorsku titulu prvaka u parovima 2014. godine. No prijateljska atmosfera pretočit će se u ljuti dvoboj, treba pokazati tko je bolji u gradu. Nažalost bez uobičajeno punih tribina kad je u pitanju ovaj susret, ali uz mogućnost praćenja utakmice uživo na klupskim stranicama i stranici HKS.

Trenerica Poštara, legendarna splitska kuglačica Elda Sinovčić vjeruje u svoje pulene. Trenutno su na začelju tablice, ali eventualnom pobjedom te u sljedeće dvije domaćinske utakmice, eto ih začas pri vrhu. Udarnu četvorku Poštara čine pomalo veterani Ljubo Žuljević, Milan Kolić, Tonći Bauk i nešto mlađi Tomislav Odrljin. Tu su još mladi Slavonac Goran Pofuk, te prinove Ante Burnać (inače predsjednik Kuglačkog saveza SDŽ) te Ante Ratković, pa zatim Jure Biloš, Ivan Tomić i Anđelko Grubar.Hrvoje Marinović, igrač i trener Mertojaka vjeruje u dobru i čvrstu, napadačku igru Ivana Totića, Nikole Muše, Andreja Kovača, Dimitra Dimitrovskog, Mihaela Grivičića, Denisa Delića, Paška Dragičevića, Gorana Žubrinića, Ljube Budića i Danijela Ćuljka.

Susret je na rasporedu u subotu u 16,00 sati. U predigri, sa početkom u 13,00, ŽKK Split dočekuje Podravku iz Koprivnice, sa slavnom Željkom Orehovec, jednom od najboljih hrvatskih kuglačica u povijesti ovog sporta kod nas. Trenerica i igračica Ana Vidan priželjkuje pobjedu sa Ivankom Kragić, Danicom Torović, Mateom Gašparović, Ivankom Šego, Đurđicom Strinić, Antonijom Bosanac, Višnjom Dragičević , Jasminom Marinović i Anom Laus.

Još jedan uzbudljivi kuglački vikend je pred nama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime