Hitni pacijenti iz doline Neretve – oni sa srčanim i moždanim udarom, politraumom te teško bolesna djeca, zbrinjavat će se u mostarskoj bolnici. Od srijede je to i službeno prema sporazumu koji su potpisali ministri zdravstva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, tu je vijest komentirao na Facebooku. Smatra da pacijenti mogu brže doći autocestom do Splita nego starom cestom do Mostara.

“Vrgorac je s autocestom spojen s Splitom. Imamo čak dva ulaza na autocestu, Vrgorac i Ravča. Pacijenti brže mogu doći do Splita autocestom nego do Mostara starom cestom koja zahtijeva prelazak granice. Ova odluka je van svake pameti!!!”, poručio je na Facebooku Pranić.

Stanovnici doline Neretve već su prije poručili da im to ne odgovara, jer oni zdravstveno osiguranje plaćaju u Hrvatskoj i u Hrvatskoj se žele liječiti. Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra pak, kako je ovo rješenje na kojem im mnogi mogu pozavidjeti.

Oni su sada u izrazito povlaštenom položaju na 40-tak km, za pola sata stižu u bolnicu i to ne bilo kakvu, idu u bolnicu koja radi 24 sata, bolnicu koja ima rezultate, kvalitetu i sigurnost, mislim da će pacijenti iz drugih dijelova Hrvatske biti i pomalo ljubomorni na njih –  istaknuo je Kujundžić.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime