Gradonačelnik Splita o odlasku legendarnog urara: Sve je manje satova na navijanje, a Split je izgubio još jednog vrsnog meštra!

"Je li friška, s koče ili parangala, kojoj je kad stađun… javljao je Zlatko petkom i slušateljima Radio Splita i sve to uz savjete kako ribu pripremiti"


Jutros nas je napustio legendarni splitski urar Zlatko Ivulić. Na njegov odlazak se osvrnuo Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.


– Napustio nas je jutros vrijedni obrtnik i urar sa zlatnim rukama, Zlatko Ivulić. Njegova mala urarska radnja koja više od osam desetljeća prkosi novom vremenu bila je i mjesto okupljanja mnogih koji bi svratili na ćakulu i od njega dobili dobar savjet o ribi. Bio je urar koji je sve znao o ribi.

Je li friška, s koče ili parangala, kojoj je kad stađun… javljao je Zlatko petkom i slušateljima Radio Splita i sve to uz savjete kako ribu pripremiti.

Sve je manje satova na navijanje, urarski zanat odavno na izdisaju, a Split je izgubio još jednog vrsnog meštra, malog, a velikog čovjeka – napisao je gradonačelnik.

VELIKA TUGA U SPLITU: Umro je Zlatko Ivulić. Bio je duša splitske peškarijeDUŠA SPLITSKE PEŠKARIJE Šjor Zlatko Ivulić: “Radit ću dok budem moga. Imam oči sokolove i ruke su mi mirne, ali sve se to može u noći okrenuti” 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
14
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime