Za srijedu u 10 sati bila je sazvana 22. sjednica splitskog Gradskog vijeća. Kao što je jučer najavio Željko Kerum, vijećnici HGS-a nisu došli na sjednicu. Međutim, na sjednicu se nisu odazvali ni vijećnici HDZ-a, HNS-a, Martin Pauk i nezavisni Ante Zoričić. Sjednicu je počela druga potpredsjednica Gradskog vijeća Marijana Puljak koja je utvrdila da je na sjednici prisutno 14 vijećnika, što je bilo nedovoljno za kvorum (18 vijećnika). Puljak je za 2. svibnja sazvala nastavak sjednice Gradskog vijeća.

Pred medije je stao gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara u društvu za zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom.

– Poštujem odluke Gradskog vijeća. Prepuštam drugoj potpredsjednici Gradskog vijeća da sukladno proceduri konstatira nastavi ili ne nastavi sjednicu.

Komentirao je nemogućnost donošenja odluka o socijalnoj skrbi i nagradama Grada Splita.

– Odluke o nagradama Grada su u domeni Gradskog vijeća, niti u jednom trenutku u tome moji suradnici ni ja nismo sudjelovali. Predložio sam suradnicima niz točaka dnevnog reda. Nadam se da će ove točke vrlo brzo proći jer je na korist naših sugrađana. Proslava Sv. Duje će se održati u domeni koju ja radim, a svečana sjednica Gradskog vijeća bi trebala biti održana ako to gradski vijećnici odluče.

Jeste li se čuli s Kerumom?

– Ne, ja se s njim ne slušam!

Događa li se kriza vlasti?

– Nema krize vlasti, ali ima krize u radu Gradskog vijeća. Itekako imam veze s radom Gradskog vijeća. Prije 22 mjeseca sam pozvao vijećnike da zajedno gradimo priču u interesu grada.

Kako komentirate Kerumove izjave?

– Nemam ja tu što komentirati. Zadnji sam koji će biti žalostan zbog takvih izjava, uopće me ne tangiraju. Ja vodim dalje grad. Ajmo mi odradit ovo zbog čega su nas građani izabrali. To je ovaj mandat.

Kako ocjenjujete mogućnost izbora za Gradsko vijeće?

– Pitajte vijećnike. Ja s vijećnicima iz ovog Gradskog vijeća kanim raditi.

Jeste li se čuli s predsjednikom stranke, Petrom Škorićem, i o čemu ste razgovarali?

– Nas dvojica smo se dogovorili o daljnjem postupanju. Vidjeli ste njegovo izvješće, ja se s tim uglavnom slažem. Tražimo dalje modele za nastavak rada u Gradskom vijeću.

U javnosti se stalno spominje da su točka prijepora izmjene GUP-a, odnosno stambene gradnje koju on navodno želi u Lori.

– Ne! To nije nikakva prepreka, jer do toga još nismo došli u Gradskom vijeću. Žalosno je da se jednu ovakvu situaciju koristi u predizborne svrhe, optužujući da je riječ o političkoj trgovini. U njoj ne sudjelujem niti ću sudjelovati, cijeli sam se život borio protiv takvih metoda. Odlično to odbijam i u tome ne sudjelujem.

Moji su zamjenici i sada u Banovini, radimo svaki dan i iza radnog vremena za razliku od nekih koji bi izdaleka htjeli upravljati našim Gradom, šaljući video ili bilo kakve druge poruke. To nije način rada! Naučio sam biti stalno dostupan i to ću biti i dalje. Gradsko vijeće ima svoje dužnosti i ovlasti, sa službama ću odgovarati na sve ono što od nas traži Gradsko vijeće.

HGS ucjenjuje HDZ, a HDZ vas je postavio na funkciju…

– Nije me postavio HDZ nego građani. Vodio sam ovu listu i pobijedio rezultatom koji nikada nitko nije postigao. Pobjednik sam u ovom gradu, imam svoj mandat i odgovaram građanima. Taj posao ću i dalje odrađivati pošteno i predano.

Je li vam HDZ okrenuo leđa, danas se nisu pojavili na sjednici Gradskog vijeća?

– Nije mi okrenula leđa. Lista koju sam ja predvodio je moja lista. Grad neće biti blokiran, imamo proračun, imamo svoje aktivnosti. Ako ne bude sjednice splitskog Gradskog vijeća, ide na samoraspuštanje. Super, idemo na izbore, opet ću pobijediti! Imamo dovoljno sredstava za nastaviti sve ono što je potrebno za funkcioniranje grada.

Ne bi se išlo na izbore za gradonačelnika nego za Gradsko vijeće…

Postavljam pitanje, zbog čega bih ja išao na izbore. Ako se dogode izbori, moja stranka, moja lista će ići na izbore.

Jesu li u interesu stranke novi izbori?

– Nisu u interesu građana novi izbori. Siguran sam da ovdje ima dovoljno kvalitetnih vijećnika koji su spremni služiti gradu, a ne igrati se izborima kada oni nisu potrebni.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime