Podijelite

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i zamjenik gradonačelnika Tihomir Bečko u ponedjeljak 6. kolovoza upriličili su prijem za mladu daljinsku plivačicu Dinu Levačić.

Najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić, krajem prošlog mjeseca, točnije 28. srpnja, plivala je na relaciji od Visa do Splita, dužinu od 54 kilometra. Nakon 51 km i iscrpljenosti uslijed plivanja i borbe sa snažnim kurentom, Dina je odustala zbog dišnih problema. Jake struje na ulazu u splitska vrata nisu dozvolile isplivati tu „mrvicu“ od tri kilometra. Dina se lavovski borila puna dva sata boreći se sa strujom i plivajući na mjestu.

– Dinina priča je vrlo pozitivna i inspirativna. Iako nije dovršila cijelu rutu, ona je za nas pobjednik – kazao je gradonačelnik Ninčević te dodao – Dina je ponos Grada! Za jednu mladu osobu od 22 godina koja je praktički tek zakoračila u život, a usto je i izvrsna studentica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, to je doista svijetli primjer! Koliko smo uz Dinu i njene uspjehe svjedoči i prošlogodišnja osobna Nagrada grada Solina – kazao je gradonačelnik Ninčević.

Majka Željana je kazala tijekom prijema – Nije mi jednostavno kad Dina pliva. Naravno da je nervoza uvijek prisutna. Bojim se i trepnuti da ne bi nešto pošlo po zlu.

Želja Dine jest popularizacija individualnog sporta. Majka Željana je potvrdila i kazala – Daljinsko plivanje nije baš sport koji uživa pozornost javnosti. Mi se pripremamo u samoći, natječemo uz pratnju najbližih. U tome su priče individualaca u svemu slične. Osim Vas u gradu Solinu i matičnog kluba Daljinskog plivačkog kluba Split, nitko od institucija nije stajao na početku iza nas. Dugoprugaško plivanje je valjda i na začelju kolone interesa sportskih institucija – kazala je majka Željana koja je nadodala kako mnoštvo krovnih institucija odbilo njihove prijave na natječaj. No, nakon Dininog dolaska 28.srpnja na splitsku Rivu i stvari su se polako pokrenule – Možda će budućnost biti bolja – kazale su.
Dina kao i uvijek, vrlo jednostavna, zahvalna na prijemu i podršci svoga Grada je rekla – Tih 54 kilometra jednog će dana biti iza mene kao dovršen posao, vratit ću se i preplivati.
Idući Dinin plan je odlazak na put i osvajanje Havaja i Tihog oceana. Riječ je o trećem maraton od Velikih 7. Odlazak na put je već 19. kolovoza, a što se financijske konstrukcije tiče Grad Solin će, kao i do sada, biti potpora jer Dina je naša – Maratonka velikoga srca!Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime