Gradonačelnica Sinja družila se sa štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”

Na sastanku u Gradskoj vijećnici dvadesetak štićenika Centra iznijelo je svoje prijedloge za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Grada Sinja


U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac je upriličila druženje sa štićenicima sinjske podružnice Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonaći“ Split.


Obraćajući se svojim gostima gradonačelnica je istaknula kako obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ima za cilj postizanje boljeg razumijevanja problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu, pronalaženje putova za ostvarenje njihovih zajamčenih prava, kao i za njihovu potpunu uključenost u zajednicu u kojoj žive.

Na sastanku u Gradskoj vijećnici dvadesetak štićenika Centra iznijelo je svoje prijedloge za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Grada Sinja, ali i općenito. Gradonačelnica je prihvatila prijedloge čije rješavanje je vezano uz djelokrug Grada i odmah izdala naloge nadležnim tijelima i službama da pristupe njihovoj realizaciji.

U nastavku druženja uz ugodan razgovor o posjeti Zagrebu i dogodovštinama s putovanja, dogovoreni su i novi susreti kao i nastup štićenika Centra na koncertu Klape Sinj predviđenom dana 14. prosinca 2019. godine u Alkarskim dvorima u sklopu programa Advent u Sinju.Na kraju posjeta, zahvaljujući svojim gostima na iznesenim prijedlozima, gradonačelnica im je kazala: „Jako ste me obradovali dolaskom, a još me više veseli što vam mogu pomoći u rješavanju vaših opravdanih zahtjeva i na taj način doprinijeti da naš zajednički Grad učinimo ugodnijim i boljim mjestom za vaš život.“

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime