Film Dnevnik Diane Budisavljević Dane Budisavljević dobio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za uključivanje u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola. Ministarstvo je odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice ‘Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj’, ocijenivši je promišljenom i s jasno određenim odgojno-obrazovnim ishodima.

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer se nastoji skrenuti pozornost mladih i senzibilizirati ih na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih potaknuti na promišljanje i pozitivno djelovanje.

Ovu odluku minstarstva pozdravila je supetarska gradonačelnica Ivana Marković.

“Pozdravljam ovu odluku. Film genijalne Dana Budisavljević. Uključuje se u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola. Film je podržan jer se nastoji skrenuti pozornost mladih i senzibilizirati ih na različite oblike netolerancije i diskriminacije i važno je da djeca nauče kakve mogu biti posljedice mržnje prema drugima ili drugačijima”, poručila je Marković.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime