GRAĐANI PRIJAVILI Ugostiteljski objekt u Dalmaciji ugostio privatnu zabavu s 13 gostiju

Osim vlasnika i gostiju, unutar objekta zatečena je i 55-godišnja suvlasnica te dvije zaposlenice objekta


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 60-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta s područja Pelješca osumnjičen je da je počinio prekršaj iz  čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.


Naime, policijski službenici su u večernjim satima jučer, 3. veljače, nakon dojave građana da spomenuti objekt radi, u istom zatekli održavanje privatne zabave na kojoj je prisustvovalo 13 gostiju, od kojih su dvoje djeca.

Osim vlasnika i gostiju, unutar objekta zatečena je i 55-godišnja suvlasnica te dvije zaposlenice objekta, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH 27. studenog 2020. godine, a koja je i dalje na snazi, naložena obustava rada ugostiteljskih objekata.

Svi zatečeni prekršajno su sankcionirani po gore spomenutom Zakonu, zbog nenošenja maske za lice, dok je vlasnik objekta, kao što je već navedeno, sankcioniran i zbog nepoštivanja zabrane organiziranja privatnog okupljanja.

Policija je o svemu obavijestila i Državni inspektorat, koji će poduzeti daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
5
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
4
Grrr
10
Molim?
7Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime