Grad Vrlika podržao akciju kupnje inovativnih lijekova

Grad Vrlika je na uplatni račun za prikupljanje donacija za posebno skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a uplatio iznos od 20 tisuća kuna

Grad Vrlika pridružio se akciji Ministarstva zdravstva te je na uplatni račun za prikupljanje donacija za posebno skupe lijekove koji nisu na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje uplatio iznos od 20 tisuća kuna, piše Ferata.hr.


Deset tisuća kuna bit će namijenjeno za liječenje djece teško oboljelih od akutne spinalne mišićne atrofije te deset za liječenje neuroblastoma.

Iz Grada Vrlike ističu kako bi inovativni lijek Spinraza treba biti dostupan svim bolesnicima sa spinalnom mišićnom atrofijom, i djeci i odraslim, kojih trenutno u Hrvatskoj ima pedesetak.

– Grad Vrlika je u okvirima svojih mogućnosti uplatio 20 000 kuna za lijekove teško oboljeloj djeci i time se priključio akciji Ministarstva zdravstva i akciji našeg Župana Blaženka Bobana. Znamo da je Županija uplatila 500 000 kuna. Mi smo kako sam rekao u okviru naših mogućnosti uplatili 20 000 kuna. Misli kad se radi o djeci da moramo biti pažljivi, ja bih rekao da se na ovu akciju trebamo odazvati sve pravne i fizičke osobe koje mogu u okvirima svojih mogućnosti dat neki doprinos kako bismo toj djeci olakšali život -kazao je gradonačelnik Jure Plazonić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0