Grad Split raspisao je natječaj za razvoj ICT rješenja Split Smart City Suite.

Procijenjena vrijednost aplikacije je 1.500.000 kuna plus PDV, a trebala bi predstavljati nadogradnju na postojeću gradsku aplikaciju za parkiranje i uključiti niz novih usluga i servisa za građane i turiste: Smart Bus, Komunalne prijave, Gradski događaji, Informacije i novosti, Poslovni prostori i Smart Bike.

Split parking aplikaciju (Android & iOS) razvila je početkom 2018. godine tvrtka Profico, a uključuje sustav koji na osnovu senzora postavljenih na dijelu parkirnih lokacija u gradu prikazuje slobodne lokacije za parkiranje u gradu, omogućuje plaćanje parkinga i prijavu nepropisnog parkiranja, javlja portal Rep.hr.

Zahvaljujući Smart Bus dijelu aplikacije, građani će znatno lakše moći planirati vožnju javnim gradskih prijevozom, s obzirom da će osim osnovnih informacija o linijama i polascima nova aplikacija prikazivati i pozicije autobusa Prometa temeljen na GPS koordinatama i procjenu vremena dolaska do željene stanice.

Korisnici će moći anonimno prijaviti komunalne i prometne prekršaje, pratiti sve eventualne promjene sustava prijave, pregledavati sve gradske događaje i servisne informacije te imati pristup modulu za prikaz informacija o slobodnim i zauzeti poslovnim prostorima u vlasništvu grada. U novu aplikaciju treba integrirati i aplikaciju za upravljanje sustavom javnih bicikli u Splitu, a treba omogućiti i eventualnu kasniju integraciju dodatnih servisa uz pretpostavku da imaju API.

Logiranje u aplikaciju ne mora biti obavezno, već opcionalno, a aplikacija mora biti dostupna za Android i iOS. U ovaj projekt nije uključena horizontalna Smart City platforma koja će brinuti o jedinstvenoj autentifikaciji korisnika i njihovim korisničkim pravima korisnika, definiciji i upravljanju podatkovnim pogledima, pružati mogućnosti izvođenja transakcija te gradskoj upravi omogućava holistički pogled na sve podatke.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime